Foto: Jānis Līgats

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs pievienojies komandai "Supercross", kurā startēs kopā ar vēl vienu olimpieti Entoniju Dīnu.

Štrombergs 2008.gadā pēc triumfa Pekinas olimpiskajām spēlēm pievienojās "Free Agent" komandai, kuras sastāvā brauca sacensībās ASV. Četrus gadus vēlāk Štrombergs bija labākais arī olimpiskajās spēlēs Londonā, bet pērn Riodežaneiro sportistam neizdevās pielāgoties trasei un viņš izstājās jau pēc priekšbraucieniem.

"Zinām Māri gadiem. Viņš vienmēr bijis lielisks draugs un esmu priecīgs iegūt viņu "Supercross" komandā, viņa ceļā uz vēl vienu ASV un pasaules čempiona titulu," paudis "Supercross" komandas īpašnieks Bils Raiens.

"Jūtu, ka oglekļa velosipēdi der manam braukšanas stilam. Tie ne tikai lieliski izskatās, bet arī ir spēcīgi un brauc ātri," komentējis latvietis.

Štrombergs pēc olimpiskajām spēlēm nav startējis daudz. Viņš šogad piedalījies dažos ASV čempionāta posmos, izcīnot divas uzvaras. Iepriekš viņš pauda, ka noteikti karjeru turpinās līdz šī gada pasaules čempionātam, jo tas jūlijā risināsies ASV, kur latvietis pēdējos gadus dzīvo.

Štrombergs Riodežaneiro bija Latvijas delegācijas karognesējs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Viņš ir arī divkārtējs pasaules un trīskārtējs Eiropas čempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!