Foto: Publicitātes foto
Ar Latvijas pāra Denisa Gudovska un Megijas Morītes uzvaru nedēļas nogalē Salaspils sporta namā noslēdzās pasaules čempionāts standartdejās (ST) U21 grupai, kur sacentās 60 deju pāri no 21 valsts, portālu "Delfi" informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Viņš atzīmē, ka vēl viens panākums mūsu valstij bija Ričarda Šteinfelda un Atiles Žukaites iekļūšana finālā un 6. vietas iegūšana.

Pasaules čempionāti Latvijā tiek rīkoti kopš 1998. gada, bet pagājušajā nedēļas nogalē bija pirmā reize, kad šāda mēroga sacensības norisinājās Salaspilī, atzīmē Bācis. Pasaules čempionātā piedalījās sešdesmit deju pāri, pārstāvot 21 valsti. Atšķirībā no pieaugušu, jauniešu un citu grupu pasaules čempionātiem U21 grupā valsti var pārstāvēt neierobežots pāru skaits. To izmantoja mūsu austrumu kaimiņi Krievija, kas bija atsūtījusi 17 pārus, norāda Bācis. Latvija bija nokomplektējusi optimālo sastāvu, piesakot čempionātam vadošos trīs jauniešu pārus (16 -18 gadu veci), kas pasaules rangā savā vecuma grupā ir labāko desmitniekā.

Labas iespējas tikt trijniekā bija Latvijas čempioniem un pagājušā gada 2. vietas ieguvējiem pasaules čempionātā jauniešiem Denisam Gudovskim un Megijai Morītei (Dūšas deju skola), taču viņiem izdevās apsteigt vairākus līdz šim nepārspētus konkurentus un iegūt pirmo vietu. Arī pagājušā gada novembrī un decembrī Rīgā jauniešu grupā 10 dejās un Latīņamerikas dejās viņi kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Otro vietu ieguva 2016. gadā jauniešu grupā dominējušie rumāņi Pauls Redničs un Roksana Lučačiu, bet tikai trešie palika pagājušā gada vicečempioni U21 grupā Mateušs Brzozovskis un Justina Mozdoneka no Polijas.

Uz finālu pretendēja arī pārējie divi Latvijas pāri. Abu ierastajā līdzīgajā cīņā virsroku šoreiz ņēma Ričards Šteinfelds ar Atili Zukaiti (SDK "Dzintars"), kuriem izdevās iekļūt finālā un iegūt 6. vietu, bet Vladislavs Pečens ar Aliaksandru Bahusheviču (Dūšas deju skola) čempionātu noslēdza ar 9. vietu.

Līdz ar to otro reizi kopš 2012. gada, kad sāka rīkot pasaules čempionātus U21 grupai (16-20 gadi), Latvija bija pārstāvēta finālā ST dejās, bet pirmo reizi ar diviem pāriem. 2015. gadā Vankuverā Kirils Rasimjonoks ar Varvaru Žiguļsku izcīnīja 5. vietu. Tikmēr pirmo reizi finālā netika neviens pāris no Krievijas, kura līdz šim no pieciem čempionātiem bija uzvarējusi četras reizes.

Šo piektdien Čehijā norisināsies Eiropas čempionāts ST dejās pieaugušajiem, ziņo Bācis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!