Foto: Handbola klubs Celtnieks
Rīgas "Celtnieka" handbolisti svētdien tika kronēti par "SynotTip" Latvijas vīriešu virslīgas čempioniem.

Finālsērijas trešajā spēlē rīdzinieki ar 30:28 (14:13) viesos pārspēja Dobeles "Tenax" komandu, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Pirmajā mačā Rīgas komanda viesos uzvarēja ar 31:30, bet otrajā mačā, kas risinājās pirms divām nedēļām, "Celtnieks" jau savā laukumā triumfēja ar 25:22.

"Tenax" un "Celtnieks" komandu handbolisti finālā tiekas trešo gadu pēc kārtas. Abās iepriekšējās fināla sērijās Dobeles komanda izjuta gana nopietnu rīdzinieku pretestību, tomēr izcīnīja uzvaru ar 3-0.

Šajā sezonā abas finālu dalībnieces tikušās vairākas reizes - virslīgas čempionāta ietvaros četrās spēlēs četras uzvaras izcīnīja "Tenax" vienība, bet "Celtnieks" vienīgo panākumu pirms sezonas triumfēja Rīgas čempionāta finālā.

Pirms fināla abas komandas savās pusfināla sērijās izcīnīja uzvaras ar rezultātu 2-0. Dobelnieki diezgan pārliecinoši tika galā ar "Ogre"/"Miandum" vienību, bet "Celtnieks" aizvadīja daudz saspringtāku sēriiju pret Ludzas "Latgols".

Kā vēstīts, "Ogre"/"Miandum" bronzas sērijas trešajā spēlē viesos uzvarēja Ludzas "Latgols" komandu, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Ogrēnieši pamatlaikā cīnījās neizšķirti 21:21 (7:9), bet pēcspēles metienu sērijā uzvarēja ar 6:5.

"Latgols" un "Ogre"/"Miandum" gan Latvijas čempionāta pirmo, gan otro posmu noslēdza, attiecīgi, trešajā un ceturtajā pozīcijā, bet vēlāk veiksmīgi pārvarēja arī ceturtdaļfinālu. Ludzānieši divu spēļu summā salīdzinoši viegli ar 70:53 pārspēja ASK/LSPA, savukārt ogrēnieši krietni sīvākā cīņā ar 48:47 tika galā ar "Jūrmalas Sportu".

Līdz izslēgšanas spēlēm abas komandas šosezon tikās četras reizes un trijos gadījumos uzvarējuši Ludzas handbolisti. Zīmīgi, ka visi trīs panākumi gūti Latvijas čempionāta spēlēs, bet ogrēnieši pie vienīgā panākuma savstarpējās cīņās tika LHF kausa izcīņas finālā, kas turklāt notika Ludzā.

Jau ziņots, ka pamatturnīrā uzvarēja valsts čempione Dobeles "Tenax", bet otrā palika Rīgas "Celtnieks" komanda, abām uzreiz iekļūstot pusfinālā, kamēr 3.-6.vietu ieguvējām bija jāsacenšas ceturtdaļfinālā.

Pamatturnīrā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!