Foto: F64
Arī otrajam mačam noslēdzoties vien pēcspēles metienu sērijā, sestdien Stopiņu NHK komanda panāca izlīdzinājumu Latvijas sieviešu handbola virslīgas finālsērijā.

Pērnās sezonas čempiones no Stopiņiem izbraukumā cīnījās 23:23 (10:14) ar Dobeles REIR handbolistēm, bet pēcspēles metienos viešņas bija labākas ar 4:3.

Aizvadītajā mačā vadību no pirmajām minūtēm pārņēma mājinieces un 35. minūtē, Laurai Ņeverovskai iemetot soda metienu, viņas jau bija priekšā ar 17:11, tomēr turpinājumā pieredzējušākās pretinieces sāka atspēlēšanās akciju un 12 minūtes vēlāk Ivita Asare panāca jau 19:19.

Dueļa turpinājumā neviena no komandām vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru vairs neieguva, pamatlaiku noslēdzot ar 23:23.

Noslēgumā komandām bija jāizpilda septiņu metru metienu sērija, kur pirmajos piecos mēģinājumos handbolistes izcēlās pa trim reizēm, bet sestajā sērijā uz soda metiena atzīmes stājās vienību līderes - pēdējo trīs gadu Latvijas labākā dāmu handboliste Ņeverovska kļūdījās, kamēr Elita Ekkerte savu iespēju izmantoja un Stopiņu komanda svinēja uzvaru.

Ieskaitot arī divus realizētos pēcspēles metienus, uzvarētājām rezultatīvākā ar deviņiem vārtiem bija tieši Ekkerte, kamēr astoņus vārtus guva Asare.

Tikmēr Ņeverovskas rēķinā bija desmit vārti. Latvijas labākā handboliste šosezon trīs mēnešus izlaida grūtniecības dēļ, tomēr uz izslēgšanas turnīru spēja atgriezties laukumā.

Vēstīts, ka arī pirmā finālspēle pirms nedēļas noslēdzās pēcspēles metienos, toreiz viesos labākai esot REIR komandai.

Sērijā līdz divām uzvarām rezultāts tagad ir neizšķirts 1-1, bet izšķirošā cīņa 21.maijā risināsies Ulbrokā.

Pusfinālā Dobeles komanda sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja pērnās sezonas vicečempioni Ludzas "Latgols", bet Stopiņu komanda ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Salaspils Sporta skolas handbolistes.

Kā ziņots, neizšķirts rezultāts 1-1 ir arī sērijā par bronzu un arī šeit trešais mačs tiks aizvadīts 21. maijā.

Iepriekšējā sezonā Stopiņu NHK vienība Latvijas čempionāta finālsērijā ar 2-1 pieveica Ludzas "Latgols" handbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!