Ceturtdien riteņbraukšanas cienītājus uz sezonas 1. posmu Jūrmalā (Mellužos) aicina Latvijas šosejas un MTB seriāls "Filter Velokauss". Iepriekšējā reģistrācija sezonas pirmajam posmam turpinās mājaslapā aerobike.lv. Pirmo sezonu seriālā iekļautas MTB individuālā brauciena sacensības.

"Filter Velokauss" seriāls pēdējo gadu laikā iecienījuši vairāki simti riteņbraukšanas cienītāji. Sacensību seriālā ikvienam dalībniekam ir iespēja mēroties spēkiem ar citiem velo cienītājiem individuālajā un pāru braucienos. Šajā gadā seriālā iekļauti kopumā pieci posmi, kas pa divām reizēm notiks Jūrmalā un Garkalnē, bet lielais fināls augustā tiks aizvadīts Ainažos.

Pirmo sezonu sacensību rīkotāji "Filter Velokauss" seriālā aicina piedalīties arī MTB riteņbraucējus. Pirmajos četros posmos notiks MTB individuālais brauciens pa meža takām un pļavām. Šīs būs Latvijā līdz šim nebijušas MTB individuālā brauciena sacensības, ļaujot dalībniekiem katram cīnīties par labāko rezultātu.

Sezonas pirmais posms norisināsies jau 11. maijā, kad riteņbraukšanas līdzjutēji tiek aicināti uz Jūrmalu, kur esošajā Mellužos dalībniekus sagaida 11 kilometru garais šosejas individuālais brauciens un 8 kilometru garais MTB individuālais brauciens. Reģistrācija un numuru saņemšanā norisināsies no pulksten 17:00 – 20:00.

Pulksten 18:00 tiks dots starts MTB individuālā brauciena sacensībām. Trasē MTB brauciena dalībnieki varēs doties līdz 18:45. No pulksten 19:00 – 20:00 starts tiks atvērts šosejas individuālajam braucienam. Dalībnieku ērtībām tiks nodrošināti arī veloruļļi, lai varētu labāk sagatavoties veicamajai distancei.

Pirmā posma šosejas trase "Filter Velokausā" jau ir tradicionāla. Distances maršrutā nav gaidāmi nopietni kāpumi, kas ļaus sasniegt augstu vidējo ātrumu. MTB braucienā dalībniekiem būs jāveic divi četrus kilometru garie apļi. Trasē iekļautas šauras un vietām dubļainas taciņas. Tāpat netrūks arī citas interesantas vietas.

Kopumā "Filter Velokauss" norisināsies četros posmos, šosejas riteņbraukšanā gaidāms arī lielais finālposms, kas otro reizi tiks aizvadīts Ainažos. Šīs sacensības būs unikālas ar to, ka tās būs apvienotas ar Igaunijā iecienītā "Filter Temposoido Karikasari" seriāla finālu, dalībniekiem sacenšoties 25 kilometru garajā individuālajā braucienā pa Latvijas un Igaunijas ceļiem.

Braucēji, atbilstoši savam vecumam, gan šosejas, gan MTB sacensībās tiks vērtēti kopumā 24 dažādās vecuma grupās, noskaidrojot sezonas kopvērtējuma laureātus. Sacensību kopvērtējuma līderi vīriešu un sieviešu grupās nākamajā posmā startēs "Doltcini" līdera individuālā brauciena kombinezonā. 2015. gadā absolūtajā vērtējumā aizraujošā cīņā uzvaru "Filter Velokausa" kopvērtējumā izcīnīja Andris Lukjanovs, kurš būs viens no favorītiem arī gaidāmajā sezonā. Tāpat pērn "Filter Velokauss" kā sagatavošanos sezonas nozīmīgākajiem startiem izmantoja arī titulētais Igaunijas riteņbraucējs Reins Tāramē, kurš pārstāv "Katusha – Alpecin" pasaules tūres komandu.

2017. gada Filter velokauss sacensību kalendārs:
11.05. Jūrmala - Individuālais brauciens šosejā un MTB
25.05. Garkalne – Pāru brauciens šosejā un individuālais brauciens MTB
08.06. Jūrmala – Individuālais brauciens šosejā un MTB
20.07. Garkalne – Pāru brauciens šosejā un individuālais brauciens MTB
27.08. Ainaži – Individuālais brauciens šosejā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!