Foto: AFP/Scanpix

Krievijas izlases un Sanktpēterburgas SKA uzbrucējs Vadims Šipačovs ir kļuvis par otro hokejistu, ar ko līgumu noslēdzis jaunais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Lasvegasas "Golden Knights", vēsta ārzemju mediji.

30 gadus vecais Gagarina kausa ieguvējs līgumu ar "Golden Knights" noslēdzis uz diviem gadiem par 4,5 miljoniem dolāru sezonā.

"Viņš ir ļoti talantīgs spēlētājs," par Šipačovu saka "Golden Knights" ģenerālmenedžeris Džordžs Makfijs. "Sagaidām, ka viņš būs vērtīgs vairākuma izspēlē. Skatoties, kā NHL spēlē Panarins un Radulovs, ticam, ka arī Šipačovs varēs krietni palīdzēt mūsu komandai."

Par pirmo Lasvegasas kluba spēlētāju kļuva uzbrucējs Rīds Djūks, kurš ar prieku sveicis krievu uzbrucēju komandā, pajokojot, ka tagad viņam vismaz būs kāds, ar ko pasportot kopā.

Aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā Šipačovs piedalījās 50 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva 26 vārtus un izdarīja 50 rezultatīvas piespēles. Gagarina kausā, kurā viņa pārstāvētā SKA komanda triumfēja, Šipačovs piedalījās 17 spēlēs un sakrāja 19 (4+15) rezultativitātes punktus.

Pilnu komandas sastāvu "Golden Knights" iegūs 22. jūnijā, kad notiks paplašināšanas drafts un tajā Lasvegasas klubs izvēlēsies pa vienam spēlētājam no visām pārējām 30 NHL vienībām. Paplašināšanas draftā katrs klubs var aizsargāt septiņus uzbrucējus, trīs aizsargus un vienu vārtsargu vai astoņus spēlētājus bez pozīcijas izvēles un vienu vārtsargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!