Foto: Publicitātes foto

"Barons kvartāls" komanda svētdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ar rezultātu 83:67 (21:12, 16:21, 26:20, 20:!4) savā laukumā apspēlēja "Jēkabpili" un panāca piekto spēli ceturtdaļfināla sērijā.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2. Izšķirošo maču komandas otrdien aizvadīs Jēkabpilī, tomēr līdz šim šajā sērijā panākumus guvuši tikai mājinieki.

Maču nedaudz veiksmīgāk iesāka "Jēkabpils", izvirzoties vadībā ar 7:2, bet turpinājumā "Barons kvartāls" veica izrāvienu 14:2, pārņemot stabilu vadību. Visa otrā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, bet "Barons kvartāls" vadību vairs neatdeva. Otrā puslaika sākumā "Barons kvartāls" veica lielāku izrāvienu un mājinieku vadība pārsniedza desmit punktus (51:40), turpinājumā novedot maču līdz uzvarai.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija lietuvietis Taurs Jogela, kamēr pa 12 punktiem bija amerikānim Taileram Larsonam, Dāvim Rozītim un Robertam Freimanim. Rozītis tāpat savāca deviņas bumbas zem groziem un izprovocēja septiņus pārkāpumus, bet Freimanim bija 11 bumbas zem groziem.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Roberts Stumbris.

Kā vēstīts, pirmajā sērijas mačā jēkabpilieši savā laukumā guva uzvaru ar 89:84, otrajā mačā pirms nedēļas "Barons kvartāls" savās mājās revanšējās ar 82:76, bet trešajā cīņā trešdien "Jēkabpils" savu līdzjutēju priekšā svinēja grūtu uzvaru pagarinājumā ar 93:92.

Pusfinālā šī dueļa spēcīgākā komanda tiksies ar regulārās sezonas uzvarētāju "Ventspils". Zīmīgi, ka ventspilnieki regulārās sezonas pēdējos divos mačos tikās tieši ar "Barons kvartāls" un "Jēkabpili" un piedzīvoja divus zaudējumus.

Regulārajā sezonā abas komandas izcīnīja ceturto un piekto vietu, par panākumu vairāk gūstot jēkabpiliešiem, bet savā starpā tās četros mačos uzvaras dalīja uz pusēm.

"Jēkabpils" komanda 2014. un 2015. gadā izcīnīja LBL bronzas medaļas, bet pērn pirmoreiz vēsturē palika ārpus LBL labāko sešnieka. Tikmēr Rīgas komanda iepriekšējās sezonās 16 reizes iekļuvusi līgas labāko komandu četriniekā, bet pēdējo reizi ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja 2013. gadā, kad sērijā ar 2-0 uzveica tieši "Jēkabpili" un sezonu noslēdza ceturtajā vietā. 2015. gadā rīdzinieki ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" komandai, bet pērn arī palika ārpus "play-off".

Arī otrā LBL ceturtdaļfināla sērijā starp pagājušās sezonas Latvijas čempioni "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" rezultāts pēc četriem mačiem ir neizšķirts 2-2. Arī šajā duelī uzvaras ir izcīnījuši tikai mājinieki. "Valmiera"/ORDO bija labāka pirmajā (101:70) un trešajā (100:94) cīņā, bet "Liepāja"/"Triobet" uzvarēja otrajā (85:80) un sestdien arī ceturtajā cīņā (93:74). Šajā duelī izšķirošais mačs pirmdien notiks Valmierā.

Pusfinālā šī pāra uzvarētāju jau gaida "VEF Rīga" vienība, kas gan pirms tam vēl aizvadīs VTB Vienotās līgas ceturtdaļfināla sēriju ar Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zeņit" vienību.

Pērn LBL finālā "Valmiera"/ORDO ar 4-3 uzvarēja "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!