Foto: Kārlis Briedis
Svētdien "SynotTip" handbola Virslīgas otrajā finālspēlē "Celtnieks Rīga" handbolisti savā laukumā ar 25:22 apspēlēja Latvijas čempionus Dobeles "Tenax" un sērijā līdz trim uzvarām panāca jau 2-0, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

LHF atgādina, ka finālsērijas pirmajā spēlē, kas pirms nedēļas notika Dobelē, "Celtnieks Rīga" saspringtā galotnē uzvarēja ar 31:30, sērijā gūstot pirmo panākumu.

Svētdien spēles rezultātu atklāja tieši rīdzinieki, kas otrajā minūtē pēc Riharda Lejas metiena izvirzījās vadībā ar 1:0, bet vēlāk panāca 3:1.

Divi Egila Politera un vieni Anša Bilkšta vārti ļāva dobelniekiem uz brīdi pārņemt vadību (4:3), taču puslaika turpinājumā arvien pārliecinošāku sniegumu demonstrēja "Celtnieks", kas pēc puslaika vidus iekrāja četru vārtu pārsvaru, bet puslaika izskaņā pēc Artūra Lazdiņa rezultatīvā uzbrukuma ieguva jau plus pieci – 14:9 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Kaspars Straume un Ansis Bilkštis otrā puslaika sākumā pietuvināja "Tenax" triju vārtu attālumā (14:11), taču rīdzinieki arī atbildēja ar diviem vārtiem un atjaunoja piecu vārtu pārsvaru.

Arī vēlāk rīdzinieki darbojās veiksmīgāk, vārtos labu sniegumu demonstrēja Puriņš un 51. minūtē Roberts Freibergs "Celtniekam" panāca jau septiņu vārtu atrāvienu – 22:15.

Taču tad rīdzinieki vairākkārt neveiksmīgi nospēlēja kā uzbrukumā, tā aizsardzībā, vairākkārt kļūdoties, turklāt nokļuva mazākumā un "Tenax" laukuma saimniekus sodīja ar pieciem vārtiem pēc kārtas, pietuvojoties vien divu vārtu attālumā un atjaunojot intrigu – 22:20.

Pēc Normunda Blomes pieprasītā minūtes pārtraukuma "Celtnieks" pēc Freiberga metiena panāca trīs vārtu pārsvaru un uzvaru prata nosargāt – 25:22.

Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām "Celtnieks Rīga" izvirzījusies vadībā jau ar 2-0. Sērijas trešā spēle notiks 14. maijā Dobelē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!