Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase naktī uz sestdienu piedzīvoja zaudējumu Kanādas izlasei pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, tādējādi zaudējot iespējas izcīnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Spēlējot savu līdzjutēju priekšā, Kanādas izlase Latvijas valstsvienību pieveica ar rezultātu 10:5.

"Sākām labi. Labs pirmais ends, iegūstot divus punktus. Otrajā endā liekas, ka gandrīz neviens metiens īsti precīzs nesanāk un tiek zaudēti trīs punkti. Trešajā endā nelielas neprecizitātes metienos noved beigās pie "draw" metiena uz pašu centru, kas diemžēl neizdodas un zaudējam divus punktus," pēc spēles sacīja Latvijas izlases treneris Ritvars Gulbis.

"Jūtams, ka kanādiešu spiedienu Santai Blumbergai un Andrim Bremanim īsti neizdodas panest. Vēl visam klāt TV filmēšana un skatītāju atbalsts kanādiešiem. Tālāk jau ceturtajā endā neizmantojam savas iespējas, lai arī ar pēdējo akmeni bija vēl iespējams iegūt divus punktus - tomēr zaudēts viens punkts. Ejot pārtraukumā zaudējam ar 2:6. Nācās abus spēlētājus sapurināt pārtraukumā, jo tas kā abi spēlēja, bija tālu no tā, kā tas tika darīts iepriekšējās spēlēs," stāsta Gulbis.

"Pēc pārtraukuma lietas uzlabojās. Ar savu "power play" iegūstam divus punktus. Tālāk pie kanādiešu "power play" izdodas nozagt, pateicoties viņu kļūdai pēdējā metienā. Kopā 5:6 - jau cerīgāk. Septītajā endā, nedaudz neprecīzi nospēlējot un kanādiešiem veicot dažus ļoti labus metienus, nonākam ļoti sarežģītā situācijā. Pēdējo akmeni neizdodas pielikt precīzi pie kanādiešu akmeņiem, kas dod viņiem iespēju iegūt četru punktus. Gala rezultāts 5:10," rezumē treneris Gulbis.

Citos ceturtdaļfināla dueļos Ķīna ar rezultātu 8:2 sakāva Koreju. Šveice ar 8:4 apspēlēja Norvēģiju, bet Čehija ar 6:5 pieveica Somiju. Pusfinālā Kanāda tiksies ar Ķīnu, bet Šveice aizvadīs spēli ar Čehiju.

Līdz neveiksmei pret Kanādu Latvijas izlase bija uzvarējusi astoņos mačos pēc kārtas, pārspējot Japānu, Baltkrieviju, Ungāriju, Brazīliju, Somiju, Igauniju, Horvātiju un Zviedriju.

Sestdien, pulksten 21 pēc Latvijas laika, Latvijas izlase par piekto vietu čempionātā cīnīsies ar Korejas izlasi. Savukārt svētdien, pulksten 1, gaidāms vēl viens mačs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!