Foto: F64
Latvijas sieviešu handbola čempionāta finālu piektdien sasniedza pagājušās sezonas čempiones Stopiņu NHK un Dobeles REIR.

Pusfināla otrajā spēlē NHK vienība izbraukumā ar 32:24 (19:9) vēlreiz pārliecinoši pieveica Salaspils Sporta skolu, sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0.

Stopiņu komandas labā 13 vārtus iemeta Ivita Asare, kamēr Salaspils vienību no zaudējuma neglāba Renāte Salmane un Inese Umjarova, kuras katra guva pa sešiem vārtiem.

Vēl pirmās desmit šī mača minūtes aizritēja līdzvērtīgā cīņā, komandām cīnoties punkts punktā. Pēc tam iniciatīvu pārņēma Stopiņu vienība, kas pirmo puslaiku noslēdza jau ar graujošo 19:9. Otrajā puslaikā viešņas savu pārsvaru vairs būtiski nepalielināja, taču tik un tā izcīnīja drošu panākumu un iekļuva finālā.

Otras pusfināla sērijas otrajā mačā Dobeles REIR vienība ar 32:25 (15:13) arī viesos pārspēja pagājušās sezonas vicečempiones Ludzas "Latgols" handbolistes, sērijā gūstot virsroku ar 2-0.

Dobeles komandas labā septiņus vārtus iemeta Žanete Kukurāne, kamēr "Latgols" sastāvā 12 bumbas pretinieču vārtos pamanījās iemest Dinija Purviņa.

Pirmais puslaiks abu vienību izpildījumā aizritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, to ar divu vārtu pārsvaru noslēdzot REIR handbolistēm - 15:13. Otrajā puslaikā viņām izdevās iegūt nopietnāku iniciatīvu un pēc izrāviena veikšanas panākt jau astoņu vārtu pārsvaru (24:16). Pamatlaika pēdējo 15 minūšu laikā "Latgols" vienībai tā arī neizdevās rast pretargumentus, lai atspēlētos un vismaz pagarinātu šo sēriju.

Stopiņu un Dobeles komandas kā regulārā čempionāta divas labākās komandas uzreiz iekļuva pusfinālā.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdaļfinālā Salaspils SS divu maču summā ar 62:50 (37:29, 25:21) uzvarēja Jēkabpils Sporta skolu (SS), bet "Latgols" divos mačos ar kopējo rezultātu 49:35 (28:17, 21:18) pieveica LSPA handbolistes.

Pusfināla un fināla sērijas notiks līdz vienas komandas divām uzvarām.

Izslēgšanas turnīra pusfinālam automātiski kvalificējās regulārā turnīra divas labākās komandas, par kurām kļuva Stopiņu NHK un Dobeles REIR, bet vienības, kas izcīnīja no trešās līdz sestajai vietai, aizvadīja ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā Stopiņu NHK vienība Latvijas čempionāta finālsērijā ar 2-1 pieveica Ludzas "Latgols" handbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!