Foto: Publicitātes foto
Naktī uz piektdienu pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem tika noskaidroti astotdaļfināla pāri, un Latvijas izlasei pretim stāsies trīskārtējie pasaules vicečempioni Kamilla un Pērs Norīni no Zviedrijas.

"Pretinieks ir spēcīgs, līdz ar to paliekam pie tā, ka saglabājam mieru, koncentrēšanos un skaidru galvu," tā par gaidāmo astotdaļfināla spēli izsakās treneris Ritvars Gulbis. " "Man ir pārliecība, ka rezultātu nenosaka vēsturiskie panākumi un uzraksts uz muguras. Mums ir dota nākošā iespēja, tāpēc jāiet un jāspēlē!"

Latviju šajā čempionātā pārstāv Santa Blumberga un Andris Bremanis
.

Latvijas izlase čempionāta grupu turnīru noslēdza ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs un kā pirmā no visām komandām nodrošināja sev vietu astotdaļfinālā. Pēc grupu turnīra visas komandas tika sakārtotas no pirmās līdz 16. vietai pēc LSD metiena – astotdaļfinālā sacentīsies 1. vieta ar 16. vietu, 2. ar 15. vietu utt.

Balstoties šo sadalījumu, Latvijas izlasei pretim stāsies pieredzes bagātā Zviedrijas izlase, kuras kontā jau ir trīs pasaules čempionātu sudraba medaļas, izcīnītas 2012., 2014. un 2015. gadā.

Pagājušais gads Zviedrijas izlasei nebija veiksmīgs, arī pasaules čempionātā savās mājas izcīnīta tikai 25. vieta, bet šogad komanda atguvusi pārliecību un sekmīgi startējusi jaukto pāru kērlinga turnīros.

Līdz astotdaļfināla spēlei Zviedrijas komandas kontā bija piecas uzvaras un divi zaudējumi.

2017. gada pasaules čempionāts kērlingā jauktajiem pāriem ir pēdējais, kurā komandas var iegūt olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus. Latvijai pagaidām šo punktu nav, tāpēc šis pasaules čempionāts ir svarīgs un tajā jāiegūst pēc iespējas augstāka vieta, lai varētu iekļūt to astoņu komandu vidū, kuras piedalīsies 2018. gada Olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!