Latvijas basketbola un Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis ir izraudzīts par vienu no trim pretendentiem uz šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākā bloķētā metiena balvu.

NBA pirms šīs sezonas labāko spēlētāju apbalvošanas ceremonijas ir ieviesusi sešas jaunas kategorijas, kurās balvu ieguvējus noteiks līdzjutēju balsojumā.

Viena no balvām ir "Labākais bloks", kurai bez Porziņģa nominēti arī Sanantonio "Spurs" līderis Kavai Lenards un Maiami "Heat" spēlētājs Hasans Vaitsaids.

Līdzjutēji labākā bloka īpašnieku noteikt varēs balsojumā līgas mājas lapā internetā, kā arī sociālajos tīklos "Facebook", "Twitter" un "Instagram".

Nominācijai izvirzīts Porziņģa 12. marta spēlē pret Bruklinas "Nets" veiktais bloks, kad viņš uzlika "jumtiņu" Spenseram Dinvidijam, bumbu ar vienu roku pretiniekam turklāt arī atņemot.

Dāvja Bertāna komandas biedrs "Spurs" komandā Lenards savu nominēto bloku veica mačā ar Hjūstonas "Rockets", ar kuru "Spurs" pirmdien sāks izslēgšanas spēļu sēriju, bet Vaitsaids izcēlās pret Toronto "Raptors".

Aizvadītajā sezonā Porziņģis kopumā bloķēja 129 pretinieku metienus, vidēji spēlē izdarot 1,9 blokus, kas bija piektais labākais rādītājs līgā. Labākais šajā statistikas rādītājā bija Rūdijs Gobērs no Jūtas "Jazz", kas mačā vidēji izdarīja 2,6 bloķētus metienus.

Starp sešām jaunajām NBA balvu nominācijām iekļauts arī "Labākais bumbas trieciens grozā","Labākā piespēle", "Labākais uzvaru nesošais metiens", "Labākais individuālais sniegums" un "Labākais spēles stils".

NBA balvu pasniegšanas ceremonija notiks 26. jūnijā Ņujorkā. Tajā tradicionāli tiks apbalvoti arī sezonas labākie jau ierastajās nominācijās, tostarp paziņojot sezonas vērtīgāko spēlētāju (MVP) un labāko līgas debitantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!