Foto: AP/Scanpix

Slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova ceturtdien svinēja panākumu arī savā otrajā mačā pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas izciešanas.

Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā Šarapova ar 7-5, 6-1 salīdzinoši droši apspēlēja savu tautieti Jekaterinu Makarovu, kuru pieveikusi visos septiņos savstarpējos dueļos.

Ja pirmais sets vēl ritēja līdzīgi, Šarapovai vienīgo reizi pretinieces servi laužot 12.geimā, otrajā jau dominēja pieckārtējā "Grand Slam" sacensību čempione.

Jau vēstīts, ka Šarapovai par aizliegtās vielas meldonija lietošanu pērn tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, kas gan vēlāk tika samazināta līdz 15 mēnešiem, ļaujot viņai šonedēļ atgriezties sacensībās. Ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" startējošā Šarapova pirmo maču aizvadīja trešdien, kad divos setos ar 7-5, 6-3 uzvarēja Itālijas tenisisti Robertu Vinči, kura WTA pasaules rangā ir 36.vietā.

Tikmēr Makarova pašlaik ir pasaules 43.rakete, bet ceturtdaļfinālā Šarapovai pretim stāsies igauniete Anete Kontaveita.

Šarapova ir trīskārtēja Štutgartes turnīra čempione, uzvarot no 2012. līdz 2014.gadam.

Šobrīd zināms, ka Šarapova, kura pasaules rangā atgriezīsies nākamajā nedēļā, jo Štutgartē ir nopelnījusi jau 100 ranga punktus, ar "wild card" startēs arī turnīros Madridē (7.-13.maijs) un Romā (15.-21.maijs), taču vēl nav skaidrības, vai viņa saņems īpašo ielūgumu arī startam Francijas atklātajā čempionātā, kas sāksies maija beigās. Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra rīkotāji vilcinās ar atbildi par "wild card" piešķiršanu titulētajai tenisistei, jo pret to ir iebildušas jau vairākas augsta līmeņa tenisistes.

Šarapova Francijas atklātajā čempionātā triumfējusi 2012. un 2014.gadā.

Dopinga lietošanā Šarapova tika pieķerta pērn Austrālijas atklātajā čempionātā. Sportiste sacīja, ka meldoniju, kas ir Latvijā ražotā medikamenta "Mildronāts" aktīvā viela, lietojusi desmit gadus un neesot zinājusi, ka tas kopš 2016.gada 1.janvāra ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā.

Krievijas tenisiste karjerā uzvarējusi 35 WTA sacensībās, tostarp 2004.gadā WTA sezonas noslēguma finālturnīrā, bet vēl 23 turnīru finālos zaudējusi.

Ceturtdaļfinālu Štutgartē sasniegusi arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura ceturtdien otrās kārtas cīņā ar rezultātu 6-3, 7-5 apspēlēja pasaules ranga šā brīža septīto raketi Džoannu Kontu no Lielbritānijas. Viņai nākamajā kārtā pretim stāsies rumāniete Simona Halepa, kura pašlaik ir pasaules piektā rakete un turnīrā izlikta ar ceturto numuru.

Tikmēr vēl viena Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura sacensības iesāka vēl no kvalifikācijas, pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-7 (3:7), 6-7 (3:7) atzina amerikānietes Koko Vandevejas pārākumu. Tiesa, ceturtdienas vakarā Ostapenko vēl sagaida cīņa dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!