Foto: Publicitātes foto
Uzvarot sešās no pirmajām sešām grupu turnīra spēlēm, Latvijas jauktā pāra komanda, ko pārstāv Santa Blumberga un Andris Bremanis, priekšlaicīgi nodrošinājusi sev vietu pasaules čempionāta astotdaļfinālā, informē Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Neskatoties uz to, ka Latvijas komandai vēl jāizspēlē viena apakšgrupas spēle, tā kā pirmā izlase čempionātā jau ir nodrošinājusi sev vietu astotdaļfinālā. Turnīra ceturtajā dienā Latvijas izlase savu vienīgo spēli aizvadīja pret Igaunijas izlasi. Kā jau ierasts kaimiņvalstu starpā, arī šī cīņa izvērtās ļoti saspringta, bet rezultātu 6:4 Latvijas izlasei izdevās pārspēt igauņus.

"Lai arī nozagām pirmos divus endus, vajadzēja labāk izmantot savas iespējas," pēc spēles ar igauņiem atzina izlases treneris Ritvars Gulbis. "Pirmajā endā Andra akmenim nenostrādāja lampiņas, kas izsauca igauņu protestus un garas diskusijas ar tiesnešiem. Šis noskaņojums turpinājās cauri visai spēlei, kas uzlika vēl papildu diskomfortu, ar ko Santa un Andris, manuprāt, diezgan labi tika galā."

"Trešajā endā nedaudz neprecīzi novadot savus akmeņus, ļāvām igauņiem izveidot viņiem labvēlīgu rezultātu - 2:3, bet ceturtais ends gana sekmīgs mums - 4:3," spēli analizē treneris. "Piektais ends attīstījās labvēlīgi, bet neizmantojam iespēju. Beigās vēl neprecīzi nospēlējam, kas rezultējas nonullētā endā. Tālāk ar savu "Power Play" nospēlējām pārāk vienkārši, kas ļāva iegūt tikai vienu punktu - 5:3. Septītajā endā pie igauņu "Power Play" nospēlējām ļoti labi, neļaujot viņiem paņemt vairāk par vienu punktu. Astotais ends - uzkaitēts kā elle! Andrim metot pirmo akmeni, iedegas sarkanās gaismiņas, bet viņš pats to nepamanīja. Igaunis paguva akmeni apturēt, bet bija ļoti dusmīgs, ka Andris pats jau nenoņēma akmeni. Tālāk paši kļūdāmies, bet pēc tam ar labu "run-back" reabilitējamies. Igauņi neizmantoja iespēju labi ielikt pēdējo akmeni mājā, kas ļāva Santai un Andrim izcīnīt vēl vienu uzvaru!"

Latvijas izlasei vēl atlikusi viena apakšgrupas spēle pret Horvātiju, kura līdz šim turnīru aizvadījusi bez uzvarām. Neskatoties uz šīs spēles iznākumu, Latvijas izlase ieņems 1. vietu grupā, un jau tagad gaida komandu, kura viņiem stāsies pretim astotdaļfinālā, kas sāksies 28. aprīlī.

Latvijas izlases spēļu rezultāti pasaules čempionātā:
Latvija - Japāna 8:4
Latvija - Baltkrievija 11:4
Latvija - Ungārija 6:5
Latvija - Brazīlija 11:3
Latvija - Somija 10:7
Latvija - Igaunija 6:4

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!