Foto: AP/Scanpix

Bērna gaidībās esošā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, kura turklāt jau ilgāku laiku nav piedalījusies nevienā turnīrā, jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atguvusi pirmo vietu, kamēr abas Latvijas vadošās sportistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko saglabājušas iepriekš ieņemtās pozīcijas.

Tiesa, Ostapenko ir sasniegusi jaunu rekordu dubultspēļu rangā, kas tagad ir 46.vieta.

Pašlaik 35 gadus vecā Viljamsa iepriekšējo reizi kortā devās vien janvāra beigās, kad Austrālijas atklātā čempionāta finālā pārspēja savu māsu Venusu. Pagājušajā nedēļā sportiste paziņoja par grūtniecību, kas bija sākusies jau Melburnas turnīra laikā. Šosezon viņa laukumā vairs neplāno atgriezties.

Viljamsa ar 23 "Grand Slam" tituliem ir atklātās ēras rekordiste, bet visu laiku labākais sasniegums ar 24 trofejām pieder austrālietei Margaretai Kurtai.

Iepriekšējā pasaules ranga līdere kopš marta bija vāciete Angelika Kerbere, kura neizceļas ar pārāk stabilu sniegumu. Viņa pirmo pozīciju zaudējusi, jo šogad veiktas nelielas izmaiņas kalendārā, tāpēc vācietei jau tagad dzēsās 470 ranga punkti, kas pērn tika nopelnīti par triumfu Štutgartes WTA "Premier" turnīrā. Šī gada Štutgartes turnīrs risināsies šonedēļ un Kerbere jau nākamajā pirmdienā atgūs pirmo pozīciju, ja šajās sacensībās sasniegs pusfinālu.

Šī ir 317.nedēļa, kad Viljamsa atrodas pasaules ranga pirmajā vietā, un tas ir trešais visu laiku labākais rādītājs. Līdere Štefija Grāfa ranga līderpozīcijā bija 377 nedēļas, bet otrā šajā sarakstā ar 332 nedēļām ir Martina Navrātilova.

Tikmēr trešo vietu pasaules rangā saglabājusi čehiete Karolīna Plīškova, bet viņai seko Dominika Cibulkova no Slovākijas, kamēr piekto pozīciju ieņem rumāniete Simona Halepa. Sestā pašlaik ir spāniete Garvinje Mugurusa, bet septīto vietu ieņem Lielbritānijas sportiste Džoanna Konta, kurai seko Agņeška Radvaņska no Polijas.

Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz krieviete Svetlana Kuzņecova un amerikāniete Medisona Kīza.

No Latvijas tenisistēm visaugstāk ir Sevastova, kura saglabājusi 26.vietu. Šonedēļ viņai paredzēta dalība prestižajā Štutgartes WTA "Premier" turnīrā, kur savu atgriešanos pēc diskvalifikācijas par meldonija lietošanu veiks slavenā krieviete Marija Šarapova. Sevastovas pretiniece pirmajā kārtā būs titulētā austrāliete Samanta Stousura.

Tikmēr Ostapenko saglabājusi iepriekš ieņemto 50.vietu. Arī viņa startē Štutgartes turnīrā, taču šīs sacensības sāka vēl no kvalifikācijas, kur izdevies pārvarēt pirmās divas kārtas. Izšķirošajā - trešajā - viņai pirmdien pretī stāsies amerikāniete Dženifera Breidija, kura ir planētas 76.rakete.

Savukārt Diāna Marcinkēviča rangā zaudējusi trīs vietas un tagad ieņem 288.pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe ir 1143.vietā, bet 16 gadus vecā Daniela Vismane ar trim nopelnītiem punktiem pašlaik ieņem 1233.pozīciju.

Iepriekšējā nedēļā norisinājās Federāciju kausa izcīņa, tāpēc WTA tūrē bija iestājies pārtraukums. Federāciju kausa Pasaules grupas finālā negaidīti iekļuva Baltkrievija, kas pusfinālā pieveica pāra favorīti Šveici, un to sagaida duelis ar ASV, kas savukārt pārspēja titulēto Čehiju.

Baltkrievijas tenisistes Federāciju kausa finālā spēlēs pirmo reizi vēsturē.

Tikmēr WTA dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistēm visaugstāk ir Ostapenko, kura veikusi kāpumu par divām vietām un sasniegusi jaunu karjeras rekordu - 46.pozīcija. Šī mēneša ievadā viņa kopā ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo aizkļuva līdz Čārlstonas WTA "Premier" turnīra pusfinālam.

Savukārt Sevastova dubultspēļu rangā zaudējusi divas vietas un ieņem 130.pozīciju, kamēr Marcinkēviča atkāpusies vienu soli zemāk un ir 185.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!