Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas kērlinga izlase svētdien guvusi divas uzvaras divās spēlēs pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem, kas risinās Kanādā.

Pēcpusdienas spēlē Latvijas izlase tikās ar Baltkrievijas izlasi, kuru izdevās uzvarēt ar pārliecinošu rezultātu 11:4.

"Santa Blumberga un Andris Bremanis sāka spēli pārliecinoši un jau pirmajā endā piespieda baltkrievus kļūdīties, iegūstot četrus punktus. Trešā endā, turpinot dominēt, tika iegūti vēl trīs punkti. Nospēlējot pārliecinoši ceturto endu, pirms pārtraukuma baltkrievi tiek piespiesti paņemt vienu punktu, kas dod 7:3 vadību," spēles gaitu komentē treneris Ritvars Gulbis. "Pēc pārtraukuma, iemetot savu akmeni mazliet aiz "tee līnijas", iedodam baltkrieviem iespēju nozagt. Sestajā endā izspēlējot "Power Play"*, iegūstam vēl trīs punktus. Septītā endā baltkrievi centās realizēt "Power Play", bet nesekmīgi. Gala rezultāts 11:4."

Savukārt vakara spēlē Latvijas izlase tikās ar bijušajiem divkārtējiem pasaules čempioniem D.Palancsas/Z.Kisa komandu no Ungārijas. Spēkošanās bija jau līdzīgāka, tomēr beigās Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar 6:5.

"Spēli sākām ar kļūdām, bet tad Andris Bremanis lieliski caur portu iemeta mājā "freezu", kas ļāva izkļūt no nepatikšanām un beigās nozagt vienu punktu. Tālāk abām komandām labi metieni mijās ar ne tik labiem. Trešajā endā likās, ka ungāri mūs piespiedīs uz vienu punktu, bet tad Andrim atkal lielisks metiens, kas beigās ļāva jau Santai Blumbergai izsist pretinieku akmeni un iegūt divus punktus," stāsta Gulbis. "Ceturtajā endā, pēc Santas lieliska dubultā, pretiniecei vajadzēja izsist pierē un palikt, bet tas neizdevās un Latvijai vēl viens punkts - kopā 4:1. Piektajā endā tika pieļautas kļūdas, bet par laimi tikai divi zaudēti punkti. Secīgi savu "Power Play"* neizdevās labi izmantot, iegūstot tikai vienu punktu. Savukārt ungāri ar labiem metieniem "Power Play"* endā ieguva divus punktus. Astotajā endā izdevās no sākuma jau iegūt labvēlīgas pozīcijas un galā uzvara visā spēlē 6:5."

Latvijas izlase turnīru sāka ar uzvaru 8:4 pār Japānu. Vēl Latvijai jātiekas ar Brazīliju, Somiju, Igauniju un Horvātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!