Foto: Reuters/Scanpix

Londonas "Arsenal" svētdien Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa pusfinālā pārspēja Mančestras "City".

Vemblija stadionā komandas pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1), bet pagarinājumā vienīgos vārtus guva Aleksis Sančess, nodrošinot londoniešiem uzvaru ar 2:1.

Mača rezultātu 62.minūtē atklāja Serhio Agvero, bet deviņas minūtes vēlāk Načo Monreals panāca neizšķirtu. Pamatlaikā atlikušajās minūtēs vārti netika gūti, līdz ar to komandas aizvadīja pusstundu ilgu papildlaiku. Tā 11.minūtē Sančess pēc neatlaidīgas cīņas vārtu priekšā panāca 2:1 "Arsenal" labā.

Šī bija "Arsenal" pirmā uzvaru pēdējo mēnešu laikā, kas izcīnīta pār kādu no premjerlīgas spēcīgākajām vienībām. "Arsenal" iepriekšējās 13 spēlēs bija izcīnījusi piecas uzvaras, taču trīs no tām bija pret premjerlīgas apakšgala komandām, bet divas pret Anglijas zemāko līgu vienībām.

FA kausa finālā "Arsenal" spēkosies ar premjerlīgas kopvērtējuma līderi Londonas "Chelsea", kas sestdien pusfinālā ar 4:2 (2:1) pārspēja Totenhemas "Hotspur".

"Chelsea" labā divus vārtus guva Viljans, bet uzvaru nodrošināja otrajā puslaikā uz maiņu nākušais Edens Azārs. Beļģis vispirms 75.minūtē panāca 3:2, bet piecas minūtes vēlāk asistēja Nemanjas Matiča vārtu guvumā.

FA kausa fināls Vemblija stadionā norisināsies 27.maijā.

Pērn par kausa ieguvēju kļuva Mančestras "United", kas finālā tikai pagarinājumā pārspēja Londonas "Crystal Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!