Foto: AP/Scanpix

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko svētdien izcīnīja uzvaru Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību otrās kārtas mačā, nonākot uzvaras attālumā no iekļūšanas pamatturnīrā.

Atlases sacensībās ar otro numuru izliktā Ostapenko ar 6-4, 6-3 pārspēja Natāliju Vihļancevu no Krievijas, kura WTA rangā ieņem 78.pozīciju.

Iekļūšana kvalifikācijas otrajā kārtā Ostapenko, kura pasaules rangā pašlaik atrodama 50.vietā, ļāvusi tikt pie 18 WTA vienspēļu ranga punktiem.

Izšķirošajā cīņā par vietu pamatturnīrā Ostapenko spēkosies ar amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura WTA rangā atrodama 76.vietā un kvalifikācijā izlikta ar astoto numuru.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja pasaules ranga 754.vietas īpašnieci Lēnu Riferi, kura dalībai šajā turnīrā bija saņēmusi rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb "wild-card".

Lai sasniegtu Štutgartes turnīra pamatsacensības, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

Vietu Štutgartes turnīra pamatsacensībās jau sev garantējusi Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā atrodama 26.pozīcijā. Viņa pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar titulēto Austrālijas spēlētāju Samantu Stousuru.

Štutgartes turnīrs šogad ir zīmīgs ar faktu, ka tajā savu atgriešanos tenisā veiks slavenā Krievijas sportiste Marija Šarapova, kura izcietusi 15 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas meldonija lietošanu. Šis turnīrs parasti pulcē ļoti spēcīgu dalībnieču sastāvu, tāpēc arī pasaules 50.raketei Ostapenko ir jāpiedalās kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!