Foto: AP/Scanpix
Ņujorkas "Rangers", Sentluisas "Blues" un Edmontonas "Oilers" komandas sestdien sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīra jeb Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

"Rangers" Austrumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē savā laukumā ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Monreālas "Canadiens", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās norvēģu uzbrucējs Matss Dzukarello.

"Šī bija laba un smaga sērija. "Canadiens" ļoti labi spēlēja, neparocīgs pretinieks. Viņi mums sagādāja grūtības, taču pratām noturēties. Henriks Lundkvists vārtos rādīja brīnumus, arī aizsargi spēlēja lieliski, bloķēja metienus un izturēja viņu spēka paņēmienus. Varam justies droši, ka aiz mūsu mugurām ir tādi vīri," pēc dueļa teica Dzukarello.

"Rangers" Austrumu konferences pusfinālā tiksies ar Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins" pāra uzvarētāju. Šajā ceturtdaļfinālā ar 3-2 vadībā ir "Senators".

Tikmēr "Blues" Rietumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē viesos ar 4:3 (2:1, 0:0, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Minesotas "Wild", sērijā uzvarot ar 4-1.

"Blues" rindās uzvaras vārtus pagarinājuma desmitajā minūtē guva Magnuss Pējervi.

"Pagarinājumā nav viegli tikt pie vārtu gūšanas iespējām. Vladimirs Sobotka un Jori Lehtera labi pastrādāja, lai tiktu pie šī momenta. Bija patīkami to realizēt," atzīmēja Pējervi.

"Blues" Rietumu konferences pusfinālā tiksies ar Nešvilas "Predators", kas ceturtdaļfinālā ar 4-0 pārspēja Čikāgas "Blakchawks".

Savukārt "Oilers" sestdien viesos ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pārspēja pērnā gada finālisti Sanhosē "Sharks", sērijā uzvarot ar 4-2.

"Oilers" Stenlija kausa izcīņā spēlē pēc 11 gadu pārtraukuma, otro reizi 19 gadu laikā sasniedzot konferences pusfinālu.

"Tas ir prasījis mācīšanos, atkārtošanu un sāpes. Tas nenāk viegli. Redzu, kā komanda manā priekšā izaug. Esam iemācījušies kā savākties pēc smagiem zaudējumiem (0:7 sagrāve ceturtajā spēlē) un uzvarēt sērijā," atzīmēja "Oilers" galvenais treneris Tods Maklelans.

"Oilers" konferences pusfinālā tiksies ar Anaheimas "Ducks", kas pirmajā kārtā ar 4-0 uzvarēja Kalgari "Flames".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!