Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis sestdien cieta neveiksmi Barselonas ATP "World Tour 500" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Gulbis, kurš pasaules rangā šobrīd atrodas vien 173.vietā, atlases turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-7 (2:7), 2-6 piekāpās Dienvidkorejas tenisistam Hjonam Čunam, kurš ir pasaules 97.rakete un kvalifikācijā izlikts ar trešo numuru.

Pirmajā setā neviens no tenisistiem netika pie breika, kā rezultātā sets noslēdzās taibreikā, kur diezgan droši ar 7:2 uzvarēja korejietis. Savukārt otrais sets Gulbim bija ļoti neveiksmīgs, jo jau tā ievadā pretinieks divreiz lauza viņa servi, kas lika nonākt iedzinējos ar 0-4. Beigās latvietim cīņas gaitu tā arī neizdevās lauzt.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš nebija tikušies.

Gulbis sacensības noslēdza bez iegūtiem ATP ranga punktiem.

Lai kvalificētos Barselonas turnīra pamatturnīram, bija nepieciešams pārvarēt divas atlases kārtas.

Kādreizējais pasaules ranga desmitās vietas īpašnieks Gulbis šosezon nav spēlējis pārāk daudz, jo kopumā piecos mačos cietis četras neveiksmes. Latvietis šogad vēl nav spēlējis neviena ATP turnīra pamatsacensībās, piedzīvojot neveiksmes trīs kvalifikācijas turnīros.

Iepriekšējo reizi Gulbis spēlēja pirms vairāk nekā mēneša, kad cieta neveiksmi Maiami "ATP Masters 1000" kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!