Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas pusfinālu ceturtdien sasniedza Mančestras "United", Amsterdamas "Ajax", Vigo "Celta" un Lionas "Olympique".

Mančestras "United" komanda ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pārspēja Beļģijas klubu "Anderlecht" un divu spēļu summā izcīnīja panākumu ar 3:2. Tā kā abu spēļu pamatlaiki noslēdzās neizšķirti 1:1, uzvarētāja noskaidrošanai bija vajadzīgs papildlaiks, un 107. minūtē Mančestras komandai uzvaru garantēja Markuss Rešfords.

Tāpat pagarinājums bija nepieciešams Gelzenkirhenes "Schalke 04" un Amsterdamas "Ajax" spēlē. Atbildes mačā Gelzenkirhenē "Schalke 04" uzvarēja ar 2:0, un divu spēļu summā rezultāts bija 2:2. Papildlaikā vācu komanda izvirzījās vadībā pēc Daniela Kaliguri precīzā sitiena, taču "Ajax", kas no 80. minūtes spēlēja mazākumā, 111. un 120. minūtē guva vārtus, precīzi sitot Nikam Vīrgeveram un Aminam Junesam. Līdz ar to divu spēļu summā Amsterdamas vienība uzvarēja ar 4:3.

Dramatiskā cīņā Lionas "Olympique" atbildes spēlē ar 1:2 piekāpās Stambulas "Bešiktaš", taču divu spēļu summā arī šajā mačā bija neizšķirts un bija nepieciešams pagarinājums. Tajā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 7:6 uzvarēja "Olympique".

Savukārt vienīgais duelis, kas beidzās jau pamatlaikā, notika Beļģijā starp ''Genk'' un ''Celta'', un atbildes spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, bet summā ar 4:3 uzvarēja Spānijas komanda "Celta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!