Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisija apstiprinājusi sieviešu valstsvienības kandidātes startam 2017. gada Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrā, kas no 16. līdz 25. jūnijam risināsies Čehijā, informēja LBS.

Kandidātu sarakstā nav iekļauta pieredzējusī Anete Jēkabsone-Žogota, kura palīdzēja valstsvienībai kvalificēties Eiropas čempionātam, neraugoties uz to, ka bija noslēgusi savu klubu karjeru. Savukārt kandidātu sarakstā atrodama Gunta Baško-Melbārde.

"Kandidātu sarakstā ir 18 basketbolistes, no kurām desmit jau iepriekš spēlējušas Eiropa čempionātu finālturnīros. Ir gan pieredze, gan talantīgas jaunās," skaidroja Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Starp kandidātēm centra spēlētāju pozīcijā ir divas potenciālas debitantes. Anna Dreimane (20) pēdējos gados spēlējusi Latvijas jaunatnes izlasēs, bet šosezon debitēja ASV studentu basketbolā. Līga Vente (26) savulaik absolvējusi Rīgas 47.vidusskolu un spēlējusi Latvijas Universitātes komandā, pēc tam studējusi ASV, un šosezon spēlē Itālijas otrajā līgā."

"No spēlētājām, kuras vēlējos iesaistīt izlases darbā, šoreiz nebūs Zentas Meļņikas un Sabīnes Niedolas. Zenta izlēmusi šovasar izlasē nespēlēt ģimenes apstākļu dēļ, Sabīnei līgums ar klubu Vācijā paredz darbu vasarā, turklāt sezonas otro pusi viņa spēlē ar savainojumu, kas tagad jāizārstē. Abas lūdz cienīt viņu lēmumu un cer, ka būs vēl iespēja spēlēt valstsvienībā," skaidroja treneris.

Latvijas sieviešu basketbola izlases pirmais treniņš paredzēts 8. maijā, bet visas kandidātes ierindā būs uz pirmajām pārbaudes spēlēm ar Ukrainas izlasi.

Latvijas basketbolistes aizvadīs deviņas pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta. Vispirms 18. un 19.maijā Rīgā latvietes sacentīsies ar Ukrainas izlasi, bet pēc tam no 26. līdz 28.maijam valstsvienība startēts turnīrā Kalovivaros, kur sacentīsies ar Čehijas, Serbijas un Ķīnas izlasēm. Tad 2. un 3.jūnijā Rīgā risināsies spēles ar Baltkrievijas izlasi, bet sagatavošanās cikla noslēgumā 9. un 10.jūnijā Stambulā latvietes samēros spēkus ar Turcijas izlasi.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs D grupā, kur pretinieces būs beļģietes, melnkalnietes un krievietes.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!