Foto: F64
Rīgas "Celtnieks" un Dobeles "Tenax" handbolisti sestdien trešo gadu pēc kārtas sasniedza "SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas finālu.

Kā pirmie sestdien to paveica "Celtnieks", kas izbraukumā pēc pamatlaika spēlēja neizšķirti 29:29 (16:13) ar Ludzas "Latgolu", bet pēcspēles metienu sērijā izcīnīja uzvaru ar 3:1. Līdz ar to rīdzinieki sērijā līdz divām uzvarām triumfēja ar 2-0.

"Celtnieks" sastāvā sestdien piecus vārtus iemeta Artūrs Lazdiņš un Artūrs Kļaviņš, kamēr "Latgols" labā deviņas bumbas pretinieku vārtos raidīja Jānis Pavlovičs.

Jau ar pirmajām šīs spēles minūtēm vadību ieguva "Celtnieks" handbolisti, kuri ieguva 6:3 pārsvaru. Cīņas turpinājumā "Latgols" spēlētājiem pretiniekus neizdevās panākt, bet pirmo puslaiku viesi no Rīgas noslēdza ar trīs vārtu pārsvaru (16:13). Lai arī rīdzinieki otrā puslaika gaitā ieguva piecu vārtu pārsvaru, Ludzas komandai izdevās lauzt šīs cīņas ritējumu un 54.minūtē pēc Raivja Gorbunova precīzā metiena izvirzīties vadībā ar 26:25.

Pamatlaika noslēdzošās minūtes aizritēja punkts punktā, turklāt 60 minūtes noslēdzās ar neizšķirtu 29:29. Tādējādi uzvarētājs šajā spēlē bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā, kur ar 3:1 uzvarēja "Celtnieks".

Pirmajā šīs sērijas pusfināla spēlē "Celtnieks" triumfēja ar 27:21.

Tikmēr otrā Latvijas pusfināla sērijas otrajā spēlē "Tenax" izbraukumā ar 26:20 (12:12) pārspēja "Ogre"/"Miandum", arī sērijā triumfējot ar 2-0.

Šajā cīņā Dobeles komandas labā astoņus vārtus iemeta Oskars Arājs, kamēr septiņus pievienoja Ansis Bilkštis. Savukārt mājiniekiem ar pieciem vārtiem atzīmējās Andris Pozņaks un Arvis Laganovskis.

Pirmajā puslaikā abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, tāpēc tā likumsakarīgi noslēdzās neizšķirti 12:12. Līdzīgā gultnē ritēja arī otrā puslaika pirmās minūtes, bet, cīņai tuvojoties izskaņai, "Tenax" ar nelielu izrāvienu no 16:16 panāca 22:17. Noslēdzošo desmit minūšu laikā "Ogre"/"Miandum" handbolistiem tā arī neizdevās atjaunot intrigu šajā spēlē.

Šī pāra pirmajā mačā "Tenax" izcīnīja uzvaru ar 34:23.

Līdz ar to Latvijas čempionāta finālā "Tenax" un "Celtnieks" savā starpā tiksies jau trešo gadu pēc kārtas. Iepriekšējās divās reizēs panākumu izcīnījusi Dobeles komanda.

Ziņots, ka ceturtdaļfinālā, kur uzvarētāji tika noteikti divu spēļu summā, "Ogre"/"Miandum" pārspēja "Jūrmalas Sportu", bet "Latgols" pieveica ASK/LSPA.

Paralēli pusfināliem norisinās arī cīņa par piekto vietu šīs sezonas virslīgā, ko savstarpējā turnīrā, pret katru komandu spēlējot divas reizes, aizvada ASK/LSPA, "Jūrmalas Sports" un "Vaiņode". Pēc pirmā riņķa pagaidām vadībā atrodas ASK/LSPA.

Ziņots, ka pamatturnīrā uzvarēja valsts čempione Dobeles "Tenax", bet otrā palika Rīgas "Celtnieks" komanda, abām uzreiz iekļūstot pusfinālā, kamēr 3.-6.vietu ieguvējām bija jāsacenšas ceturtdaļfinālā.

Tiesa, piekto vietu ieguvusī MSĢ/LAT-98 komanda izslēgšanas turnīrā nepiedalās.

Pamatturnīrā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divus apļus.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem trešo reizi pēc kārtas kļuva "Tenax", kas finālā ar 3-0 pārspēja "Celtnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!