Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Itālijas A sērijas futbola kluba "AC Milan" prezidents Silvio Berluskoni Ķīnas – Amerikas konsorcijam "Rossoneri Sport Investment Lux" ir pārdevis 99,93% akciju, tādējādi noslēdzot kluba vadības darījumu par "AC Milan" pārdošanu.

"AC Milan" tika novērtēts uz 700 miljoniem eiro, no kuriem 200 miljoni ir parādsaistības. Sākotnējais līgums ar "Rossoneri Sport Investment Lux", kura vadītājs ir Lī Jonhuns, tika parakstīts pagājušā gada augustā, bet šā gada martā puses apstiprināja savu interesi, jo oficiālā darījuma noslēgšana vairākkārt tika atlikta Ķīnas pārstāvju finansiālo grūtību dēļ.

Pircēji izmaksāja bijušajiem īpašniekiem arī 90 miljonus eiro kā kompensāciju par ieguldījumiem. Ķīnas konsorciju darījuma noslēgšanā Milānā pārstāvēja Lī Hans (attēlā).

"Aiziešana no "AC Milan" – tas ir gan emocionāli, gan sāpīgi," izdevums "Gazzetta dello Sport" citē Berluskoni. "Taču modernais futbols prasa investīcijas, kādas viena ģimene garantēt nav spējīga."

Jaunais "AC Milan" prezidents Jonhongs Lī uzsvēris, ka jauno īpašnieku vēlme ir uzlabot kluba finansiālo situāciju. "Paldies Silvio Berkuskoni par izrādīto uzticību," izteicies Lī. "Tāpat gribu vērsties pie kluba līdzjutējiem un pateikties viņiem par pacietību. Tagad mēs sākam veidot nākotni."

Bijušais "AC Milan" treneris Fabio Kapello neuzskata, ka īpašnieku lēmums pārdot klubu bija pareizs. "Šis ir skumjš brīdis," treneris izteicies sarunā ar "Gazzetta dello Sport". "Jaunie kluba īpašnieki neizskatās pēc tiem, kas būs konkurētspējīgi, salīdzinot ar citām komandām. Turklāt viss šis process aizņems ļoti daudz laika."

"AC Milan" prezidenta amatu Berluskoni ieņēma kopš 1986. gada. Šai laikā klubs astoņreiz triumfēja Itālijas čempionātā, vienreiz izcīnīja Itālijas kausu, bet sešreiz - Itālijas Superkausu. Piecreiz Milānas klubs kļuvuši par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem, divreiz uzvarēja pasaules klubu čempionātā un piecreiz triumfēja UEFA Superkausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!