Foto: LETA

Kazaņas "Unics", kuras treneru kolektīvā jau pāris nedēļas strādā Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, pirmdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar 77:83 (19:25, 26:18, 14:20, 18:20) piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienībai, kurā nelielu daļu sezonas pavadīja latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš.

Līdz ar uzvaru "Lokomotiv-Kubaņ" nodrošināja vietu regulārā turnīrā labāko četru komandu pulkā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Jans Vugiuks, bet laukuma saimniekiem ar tikpat punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Joakins Koloms.

Trešās ceturtdaļas beigās rezultāts vēl bija neizšķirts 59:59, bet tad viesi veica 13 punktu izrāvienu. Tiesa, pēc tam sekoja atbilde 11:0 "Unics" izpildījumā (70:72), taču turpinājumā laukuma saimnieki tuvāk nepietuvojās un cieta zaudējumu.

Šo maču tiesāja Latvijas basketbola labākais soģis Oļegs Latiševs.

Citā Vienotās līgas mačā Eirolīgas grands Maskavas CSKA savā laukumā ar 109:74 (30:20, 24:15, 29:19, 26:20) pieveica Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki", nodrošinot uzvaru regulārajā turnīrā.

Maskaviešiem 15 punkti Nando de Kolo kontā, bet 14 iemeta Vitālijs Fridzons. "Cmoki" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Entonio Greivss.

Kopvērtējuma līdere ar 21 uzvaru 23 spēlēs ir titulētā Maskavas CSKA, kurai ar 19 panākumiem seko Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit", bet Maskavas apgabala "Himki" ar 17 panākumiem 23 cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

Tālāk ar 15 uzvarām 20 mačos seko "Lokomotiv-Kubaņ", bet "Unics" vienībai ir 15 panākumi 23 cīņās. Sesto vietu ar 12 uzvarām 22 dueļos ieņem Krasnojarskas "Jeņisej", bet tai ar 11 uzvarām 22 cīņās seko Latvijas vicečempione "VEF Rīga", tomēr tai būs grūti noslēdzošajos divos mačos pretiniekus apsteigt.

Savukārt devītā ir astoņām uzvarām 23 mačos ir latviešu Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā "Ņižņij Novgorod" vienība, kam vairs nav cerību iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!