Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien nepalīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" šīs sezonas priekšpēdējā mačā, pavēstījusi vienība.

"Knicks" svētdien jau plkst.19 pēc Latvijas laika tiksies ar spēcīgo Toronto "Raptors" komandu, kurā viens no līderiem ir lietuvietis Jons Valančūns.

Tomēr Porziņģis muguras sāpju dēļ izlaidīs ceturto spēli pēc kārtas.

Kā vēsta vienība, tāpat pret "Raptors" laukumā nedosies arī Karmelo Entonijs, Deriks Rouzs un Lenss Tomass.

"Knicks" komanda atkal zaudējusi divos mačos pēc kārtas, bet divus panākumus pēc kārtas tā nav spējusi gūt jau kopš Ziemassvētku perioda. Ar 30 uzvarām 80 mačos vienība ieņem 12. vietu Austrumu konferencē un jau labu laiku vairs nepretendē uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Savukārt "Raptors" ar 49 uzvarām ir trešā konferencē un tai nepieciešama uzvara, lai nenokristu zemāk.

Sezonas noslēdzošajā mačā "Knicks" komanda trešdien uzņems Filadelfijas "76ers".

Šajā sezonā Porziņģis vidēji mačā iemetis 18,1 punktu, vienības rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atpaliekot vienīgi no Entonija. Tāpat latvietis izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas spēlē, kas arī ir otrs labākais rādītājs klubā pēc Žoakima Noā, kā arī bloķējis vidēji divus metienus mačā, šajā spēles elementā esot labākais šīs sezonas "Knicks" spēlētājs.

Šosezon Porziņģis ir izlaidis 14 NBA regulārā čempionāta spēles. Sezonas vidū viņam bija problēmas ar Ahilleja cīpslu, pēc tam februāra beigās viņš divos mačos nepiedalījās potītes traumas dēļ, bet martā vēl vienā cīņā palika malā augšstilba sasituma dēļ.

Zīmīgi, ka arī pērn savā debijas sezonas izskaņā Porziņģis bija spiests palikt malā, pleca savainojuma dēļ izlaižot noslēdzošos septiņus mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!