Foto: USA Today Sports

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā pavadīja tikai divas minūtes, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda savā laukumā ar 87:98 (23:22, 20:30, 27:30, 17:16) piekāpās Losandželosas "Clippers".

Bertāns šajā mačā divu minūšu laikā aizmeta garām savu vienīgo trīspunktu metienu, bet ne ar kādām citām darbībām viņš neizcēlās.

Zīmīgi, ka dienu iepriekš latvietis aizvadīja vienu no savas NBA karjeras labākajām spēlēm, jo laukumā pavadītajās 38 minūtēs iemeta 19 punktus, bet "Spurs" ar 102:89 pārspēja Dalasas "Mavericks".

Savukārt mačā pret "Clippers" latvietis tika jau pie krietni mazākas lomas, jo "Spurs" rindās bija atgriezušies līderi. Rezultatīvākais mājiniekiem ar 28 punktiem bija Kavai Lenards, kamēr 18 punktus pievienoja Lemarkuss Oldridžs.

Tikmēr "Clippers" rindās ar 19 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kriss Pols, bet 18 punkti Bleikam Grifinam. Savukārt Deandrē Džordans guva 17 punktus un izcīnīja tikpat bumbas zem groziem.

Vēl šī mača sākums aizritēja līdzvērtīgā cīņā, vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Tomēr otrajā ceturksnī vadību pamazām pārņēma "Clippers" basketbolisti, kuriem pirmā puslaika beigās izdevās iegūt 11 punktu vadību (52:41).

Lai arī otrajā puslaikā "Sours" vienība centās lauzt cīņas gaitu, tas līdz galam neizdevās, jo "Clippers" vadību neatdeva un izcīnīja diezgan drošu uzvaru. Bertāns laukumā pavadīja tikai mača noslēdzošās divas minūtes, pēdējā minūtē aizmetot garām vienīgo metienu no spēles.

Zīmīgi, ka "Spurs" šosezon "Clippers" vienībai zaudējusi trijos no četriem savstarpējiem mačiem.

"Spurs" komandai līdz NBA regulārā čempionāta beigām atlikuši vairs tikai divi mači - pirmdien un otrdien izbraukumā attiecīgi pret Portlendas "Trail Blazers" un Jūtas "Jazz".

"Spurs" ar 61 uzvaru 80 spēlēs aiz Goldensteitas "Warriors" ir stabili otrajā vietā Rietumu konferencē un šādā pozīcijā finišēs arī sezonas noslēgumā. Savukārt "Clippers" ar 49 panākumiem ir piektā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!