Foto: EPA/LETA
Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) lēmusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu diviem Krievijas vieglatlētikas izlases treneriem - Vladimiram Kazarinam un Aleksejam Meļņikovam, bet diviem krievu sportistiem piespriestas īsākas diskvalifikācijas, informē organizācija.

Kazarins, kurš strādā ar īso, vidējo un garo distanču skrējējiem, atzīts par vainīgu Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) antidopinga noteikumu pārkāpumos, kas attiecas uz aizliegto preparātu izmantošanu, izplatīšanu un pārraudzīšanu. Viņam piemērotā mūža diskvalifikācija stājas spēkā ar šā gada 7. aprīli.

Tāds pat sods piemērots bijušajam Krievijas vieglatlētikas izlases trenerim Aleksejam Meļņikovam, kurš atzīts par vainīgu antidopinga noteikumu punktā par aizliegtu preparātu pārraudzīšanu.

Abi treneri sodīti par darbībām, kas notikušas pirms 2012. gada vasaras olimpiskajām spēlēm.

Astoņu gadu diskvalifikācija piespriesta bijušajam Eiropas čempionam soļošanā Staņislavam Jemeļjanovam, kuram šis ir jau otrais dopinga pārkāpums – pirmā dopinga diskvalifikācija soļotājam beidzās 2014. gada decembrī. IAAF izdevās CAS pierādīt sportista vainu aizliegto preparātu lietošanā, lai gan pozitīva bija tikai viena no provēm. Jemeļjanovam anulēti rezultāti, ko sportists uzrādījis pēc 2015. gada 2. jūlija.

Divu gadu diskvalifikācija, kas stājas spēkā ar 2015. gada 25. augustu, piespriesta vidējo distanču skrējējai, Londonas olimpisko spēļu bronzas laureātei Jekaterinai Poistogovai. Viņai anulēti rezultāti, ko sportiste sasniedza laikā no 2014. gada 21. oktobra līdz 2015. gada 24. augustam. Tādējādi Poistogova zaudē 2015. gada Eiropas čempionātā telpās izcīnīto sudraba medaļu 800 m distancē, taču Londonas spēļu medaļu saglabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!