Piektdien tiesu izpildītāju un likumsargu klātbūtnē SIA "Light" sācis demontēt sev piederošās kustamās mantas stadionā "Skonto", novēroja portāls "Delfi".

"Light" īpašnieks, igauņu uzņēmējs Alans Selters, portālam "Delfi" apliecināja, ka notiek uzņēmumam piederošās kustamās mantas apķīlāšana un izņemšana, kā to paredz tiesas spriedums. Abas puses neesot spējušas vienoties juridiskos jautājumos, teica uzņēmējs.

Konfliktam starp abām pusēm eskalējoties, ieradās likumsargi un Selteru aizturēja. Kā novēroja "Delfi", viņu aizveda ar netrafarētu policijas auto. Visticamāk, Selteru aizturēja Ekonomikas policija, kurā viņam pēc saņemtās pavēstes bija jāierodas otrdien.

"Skonto" stadiona īpašnieku "Adventika Group" pārstāvis Aleksandrs Kravcovs uzsver, ka kompānijai piederošajā īpašumā notiek nelikumīgas darbības, ko viņi visiem iespējamiem līdzekļiem cenšas apturēt.

"2015. gadā "Adventika Group" iegādājās SIA "Mani Group", kurai piederēja "Skonto" stadiona kustamais un nekustamais īpašums. Kopā ar kompānijas iegādi nomainījās arī nosaukums no "Mani Group" uz "Adventika Group". Uzskatām, ka tagad SIA "Light" pārstāvji nelikumīgi grib mums atņemt daļu īpašuma. Visām iespējamām cilvēciskām metodēm cenšamies to nepieļaut," skaidro Kravcovs.

Kravcovs teica, ka valsts policijas pārstāvji sazinājušies ar lēmumu pieņēmušo tiesnesi, kas skaidrojis – īpašums var tikt apķīlāts, bet ne demontēts. Tādēļ uz brīdi demontāžas darbi "Skonto" stadionā apstājās, bet pēc brīža atsākās.

"Adventika Group" pārstāvis apliecināja, ka tieša līdz 13. aprīlim iesniegs skaidrojumu sājā strīdā un prasīs noņemt kompānijai piederošo kustamo īpašumu no ķīlas reģistra. "Tāpat esam vērsušies policijā ar iesniegumu par iespējamo lietas ierosināšanu pret SIA "Light" un ar viņiem saistītiem cilvēkiem par krāpšanos. Apstrīdēsim vispār iespēju par aresta uzlikšanu kustamam īpašumam. Tā nav pirmā reize, kad viņi cenšas te kaut ko darīt. Pirmajās divās reizēs mums izdevās bloķēt notiekošo, jo neizdevās identificēt kustamo īpašumu. Tagad laikam izpildītāji uzskata, ka ir identificējuši," piebilst Kravcovs.

"Delfi" jau ziņoja, ka marta beigās tiesu izpildītāju klātbūtnē "Light" izdevās tikt pie sev piederošās kustamās mantas stadionā "Skonto", kurā uzņēmuma pārstāvjiem izdevās iekļūt tikai ar policijas palīdzību.


"Mēs cenšamies nodibināt kontaktus ar uzņēmumu "Light", lai noskaidrotu viņu tālāko rīcību, kā arī, lai sāktu sarunas un meklētu kādus kompromisus. Pagaidām nav skaidrs, vai "Light" plāno savu īpašumu vest no stadiona projām, vai viņiem ir citi plāni un nosacījumi, lai kustamais īpašums paliktu stadionā," aģentūrai LETA sacīja Latvijas Futbola federācijas izpilddirektors Edgars Pukinsks.

"Mūsu rīcībā bija informācija, ka "Skonto" stadiona kustamais īpašums var tikt apķīlāts, tomēr izvēloties Latvijas kausa finālu rīkot šajā stadionā, mēs balstījāmies uz stadiona apsaimniekotāja SIA "Fitnesa Parks" garantijām, ka stadionā viss būs sagatavots spēļu aizvadīšanai. Mēs saņēmām vēstuli, kurā apsaimniekotājs norādīja, ka uztraukumam nav pamata, garantējot, ka viss būs kārtībā. Protams, pēc šodienas notikumiem mums ir pamatotas bažas," bilda Pukinsks, piebilstot, ka gadījumā, ja spēles "Skonto" stadionā nevarēs aizvadīt, federācijai nāksies meklēt alternatīvus variantus. "Pagaidām, kamēr nezinām "Light" plānus, par to vēl spriest ir par ātru, taču nevaram izslēgt arī šādu variantu, ka nāksies meklēt alternatīvus risinājumus," norādīja LFF izpilddirektors.

Savulaik "Skonto" stadionu īpašnieku parādsaistību dēļ pārņēma AS "Reverta", kas ir bijušās "Parex bankas" "slikto" aktīvu pārvaldītāja. Vēlāk stadionu ieguva SIA "SSA", kas piederēja bijušajam Latvijas izlases spēlētājam un bijušajam futbola kluba "Skonto" prezidentam Vladimiram Koļesņičenko. Savukārt 2014. gada nogalē stadions pārgāja SIA "Mani Group" īpašumā, bet pati šī kompānija pēc gada mainīja nosaukumu uz "Adventika Group", kas tagad arī ir nekustamā īpašuma Emiļa Melngaiļa ielā 1 – stadiona "Skonto" – īpašnieks.

Tomēr "Adventika Group" īpašumā ir tikai nekustamais īpašums, bet daļu kustamā īpašuma savulaik iegādājies "SSA". Koļesņičenko savu uzņēmumu pārdeva igauņu uzņēmējam Alanam Selteram, kurš tagad sev piederošo "Skonto" stadiona kustamo īpašumu cenšas likumīgi atgūt.

"Notiek kustamā īpašuma arests. Kustamais īpašums pieder trešajai pusei – ne stadiona īpašniekam, ne stadiona apsaimniekotājam. Ir tiesas lēmums, atbrauca tiesu izpildītājs un apraksta šo īpašumu. Šobrīd bloķēta būs tablo izmantošana, tiks pārņemts arī stadiona tunelis, pa kuru futbolisti iznāk uz spēlēm, kā arī stadionā esošie futbola vārti," iepriekš portālam "Delfi" skaidroja Selters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!