Foto: LETA

Latvijas hokeja čempionāta finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu pelnījis katrs no Ogres komandas "Kurbada" hokejistiem, atzina par MVP pasludinātais ogrēniešu uzbrucējs Toms Hartmanis.

Jau ziņots, ka "Kurbads" trešdien Latvijas čempionāta finālsērijas izšķirošajā – septītajā – spēlē viesos ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja "Mogo" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

"Kurbads" sērijā bija nonākuši iedzinējos ar 0-3, taču uzvarēja četras nākamās spēles.

"Dažādi sīkumi mums palīdzēja atgūties, vairāk sākām koncentrēties un nedaudz aktīvāk iet uz viņu vārtiem. Varbūt spēles sākums neizdevās tik pārliecinošs, kā gribētos, bet ar katru minūti audzējām savu tempu un gājām uz vārtiem. Tikpat pārliecināti turpinājām darīt savu darbu," teica Hartmanis.

Pirmajā periodā "Mogo" pa "Kurbada" vārtiem meta 15 reizes, kamēr viesi izpildīja deviņus metienus.

"Sākumā viņi iznāca ļoti spēcīgi, bet mēs nebijām nokoncentrējušies darāmajam. Pēc tam sakārtojām galvu, sakārtojām lietas savā zonā un gājām uz priekšu," atzīmēja "Kurbada" uzbrucējs.

Hartmanis tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

"Šo balvu ir pelnījis katrs no mums. Tas kauss, ko mēs pacēlām, ir apliecinājums tam darbam, ko darām visas sezonas garumā," uzsvēra Hartmanis.

"Kurbads" komanda Latvijas čempionāta finālā spēlēja jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt "Mogo" pēc 2015. gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ar Ogri saistītās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas 11 reizes, bet tikai "Kurbads" vienība spējusi izcīnīt titulu, tādējādi laužot šīs pilsētas otrās vietas lāstu.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!