Foto: F64

Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Igors Smirnovs nosaucis tos 30 hokejistus, kuri kandidēs uz vietu valstsvienības sastāvā pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas no 13. līdz 23. aprīlim norisināsies Slovākijā, informēja Latvijas Hokeja federācija.

Smirnovs uz treniņnometni uzaicinājis trīs vārtsargus, 11 aizsargus un 16 uzbrucējus. Izlases galvenajam trenerim asistē Mihails Svarinskis un Ronalds Ozoliņš. Ar vārtsargiem strādās Sergejs Kuzņecovs.

Latvijas jauniešu izlases nometnes pirmais posms paredzēts no 27. marta līdz 5. aprīlim "Volvo SC" ledus hallē. Savukārt no 6. aprīļa tiks rīkota piecu dienu nometne Slovākijā, kur tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles – 7. aprīlī ar Krievijas U-18 hokeja izlasi un 10. aprīlī ar vietējā čempionāta kluba "Trenčinas Dukla" U-18 komandu. Pēc abām pārbaudes spēlēm Latvijas izlases galvenais treneris nosauks tos 23 spēlētājus, kuri tiks pieteikti pasaules čempionātam.

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā elites divīzijā spēlēs Popradas apakšgrupā, kur sacentīsies ar Somiju, Kanādu, Slovākiju un Šveici. Šis būs trešais PČ pēc kārtas, kurā Latvijas jauniešu izlase ir augstākās divīzijas dalībniece.

Latvijas U18 hokeja izlases kandidātu saraksts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!