Foto: LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa sezonas noslēdzošā, devītā, posma desmit kilometru sprinta sacensībās izcīnīja 23.pozīciju.

Tikmēr pieredzējušais Ilmārs Bricis savas karjeras, visticamāk, pēdējās Pasaules kausa posma sacensībās ieņēma 93.vietu, bet Daumants Lūsa ierindojās 97.pozīcijā, apsteidzot desmit biatlonistus.

Rastorgujevs divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas. Guļus latvietis neaizvēra vienu mērķi, bet stāvus palika nesašauti divi mērķi. Posma uzvarētājam Juhannesam Tīngnēsam Bē Rastorgujevs zaudēja minūti un 8,2 sekundes.

Bē ugunslīnijā bija nekļūdīgs un finiša līniju šķērsoja pēc 24 minūtēm un 53,3 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Martēns Furkads viņam zaudēja 13,6 sekundes, bet trešais bija Antons Šipuļins, kurš bija 21,3 sekundes lēnāks.

Rastorgujevs pēc kārtējā neveiksmīgā pasaules čempionāta sezonas beigās uzņēmis labu sportisko formu, jo iepriekšējā etapā viņš gan sprintā, gan iedzīšanā bija ļoti tuvu pjedestālam, beigās gūstot septīto un devīto vietu. Latvijas sportista labākie rezultāti šosezon ir divas gūtas sestās vietas.

Tikmēr Furkads Pasaules kausā vīriem triumfējis sesto reizi pēc kārtas, turklāt viņš panākumu bija nodrošinājis jau divus posmus pirms sezonas beigām. Furkads kļuvis par otro sportistu vēsturē, kurš sešas reizes ieguvis Pasaules kausu, sekojot leģendārajam Ūlem Eināram Bjērndālenam, taču francūzis trofeju ir izcīnījis sešus gadus pēc kārtas, kas nebija pa spēkam norvēģim, kuram garākā sērija bija divas sezonas.

Vēstīts, ka Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika piektdien Norvēģijā ieņēma 44. vietu 7,5 kilometru sprinta distancē, kamēr pirmo uzvaru karjerā svinēja somiete Mari Laukanena.

Sezonas pēdējā posma turpinājumā sestdien vīri un dāmas aizvadīs iedzīšanas distances, bet svētdien risināsies masu starta sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!