Foto: Publicitātes foto
Mājaslapā www.aerobike.lv sākusies dalībnieku reģistrācija 2017. gada "Filter Velokauss" sacensību seriālam, kurā šogad būs ne tikai ierastās šosejas individuālā un pāru braucienu sacensības, bet arī MTB individuālais brauciens. Seriāla pirmais posms 11. maijā notiks Jūrmalā, informē rīkotāji.

Sācies pavasaris, kas nozīmē aktīvās riteņbraukšanas sezonas atsākšanos pēc ziemas perioda. Latvijas ceļus un meža takas sāk pārņemt riteņbraucēji, kuri gatavojas jaunajai sacensību sezonai. Turpinot tradīcijas, sezonas garumā sevi izaicināt mudina "Filter Velokauss" riteņbraukšanas sacensību seriāls.

Šajā sezonā "Filter Velokauss" norisināsies piecos posmos, kas norisināsies Jūrmalā, Garklanē un Ainažos. Galvenais jaunums, kas sagaida dalībniekus, ir MTB riteņbraukšanas individuālā brauciena pievienošanās šosejas individuālajam un pāru braucieniem. Kalnu riteņbraukšanas cienītājiem pirmajos četros posmos tiks sagatavota aizraujoša un tehniski sarežģīta trase, kurā tiks iekļautas meža takas, pļavas, nobraucieni un kāpumi. Tāpat, kā šosejas riteņbraukšanā, arī MTB braucienā dalībnieki trasē dosies pa vienam un cīnīsies par ātrāko laiku.

Pirmajos četros posmos sacensības atklās MTB braucēji, kuri dosies distancē pulksten 18:00, bet šosejas individuālie vai pāru braucieni startēs pēc pulksten 19:00. Piektais posms, kas šosejas riteņbraucējiem būs lielais fināls, norisināsies no pulksten 12:00.

Mājaslapā www.aerobike.lv sākusies iepriekšējā reģistrācija "Filter Velokauss" sezonas posmiem. Reģistrējoties sezonai līdz 31. martam, dalības maksa visiem pieciem šosejas posmiem – 48 EUR. Piesakoties MTB sacensībām uz visiem četriem posmiem, dalības maksa – 36 EUR. Pieteikties katram posmam var atsevišķi gan mājaslapā www.aerobike.lv, gan arī sacensību norises vietās. Pirmajos četros posmos reģistrācija tiks atvērta pulksten 17:00, bet piektajā posmā no pulksten 11:00. Ātrākie braucēji šosejas un MTB riteņbraukšanas vērtējumos (katrā atsevišķi) tiks noteikti kopumā 24 vecuma grupās. Aizvadītajā gadā "Filter Velokauss" seriālā piedalījās visdažādāko vecuma un meistarību grupas sportisti, sākot no pasaules tūres komandas "Katusha" sportista Reina Tāramē un pasaules junioru čempionāta individuālajā braucienā 11. vietas ieguvēja Ērika Toma Gavara, beidzot ar vietējo amatieru, sporta skolu un vienkāršu velomīļu pārstāvjiem.

2017. gada Filter velokauss sacensību kalendārs:
11.05. Jūrmala - Individuālais brauciens šosejā un MTB
25.05. Garkalne – Pāru brauciens šosejā un individuālais brauciens MTB
08.06. Jūrmala – Individuālais brauciens šosejā un MTB
20.07. Garkalne – Pāru brauciens šosejā un individuālais brauciens MTB
27.08. Ainaži – Individuālais brauciens šosejā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!