Pasaules kausa (PK) kopvērtējuma līderis Martins Dukurs un Tomass Dukurs olimpiskajā Phjončhanas trasē aizvadīja izcilu sacīksti, Pasaules kausa izcīņas sezonu noslēdzot ar uzvaru, trases rekordu un trešo vietu.

Pēc pirmā brauciena līderis ar jaunu starta un trases rekordu bija mājinieks, korejietis Sunbins Juns, Martins Dukurs, startējot ar jaunām kamanām, bija otrais, atpaliekot no korejieša 0,18 sekundes, bet Tomass Dukurs pirmajā braucienā uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Otrajā braucienā vispirms Tomass Dukurs uzrādīja lielisku sniegumu, sasniedzot lielāko maksimālo ātrumu no visiem posma dalībniekiem - 128 km/h, kas viņam ļāva pakāpties līdz pat goda pjedestāla pozīcijai. Arī konkurentu kļūdas nāca par labu Tomasa izredzēm noslēgt sezonu uz ļoti pozitīvas nots - Korejas posmā izcīnīta trešā vieta.

Savukārt Martins Dukurs, kuram uzvarai Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā būtu pieticis arī ar otro vietu, parādīja, ka ir principiāls cīnītājs un sasniedza labāko rezultātu ar jaunu trases rekordu. Korejietis Sunbins Juns nespēja atkārtot savu izcilo pirmā brauciena sniegumu un pazaudēja Martinam 0,19 sekundes, divu braucienu summā piekāpjoties izcilajam Latvijas sportistam 0,01 sekundi.

Tādējādi Martins Dukurs šo sezonu noslēdzis ar izciliem rādītājiem - piekto pasaules čempiona titulu, astoto Pasaules kausu, uzvaru olimpiskajā trasē un Phjončhanas trases rekordu.

Plašāku sacensību notikumu izklāstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!