Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna pēdējā Pasaules kausa izcīņas posmā, kas risinājās olimpiskajā Phjončhanas trasē, divu braucienu summā ierindojas 14. pozīcijā un sezonas kopvērtējumā noslīdēja uz septīto vietu, kas gan ir viņas karjeras augstākais rezultāts PK sezonas vērtējumā.

Otrajā braucienā Lelde pieļāva dažas kļūdas trases "atslēgas vietās" un uzrādīja 15. rezultātu - 53,45 sekundes, uz to brīdi esot vien trešā. Tomēr pēc Leldes startējusī beļģiete Kima Meilemansa nodemonstrēja vājāku braucienu, kas ļāva Priedulēnai pakāpties vienu pozīciju augstāk, un sacensību noslēgumā tā bija 14. vieta. Divu braucienu summā Lelde no uzvarētājas atpalika 1,37 sekundes.

Diemžēl labāku rezultātu uzrādīja Leldes tiešā konkurente par vienu sezonas kopvērtējumā, angliete Lora Dīsa, kura finišēja dalītā sestā vietā un nobīdīja Leldi uz septīto vietu Pasaules kausa galīgajā vērtējumā. Tomēr šis ir Latvijas skeletonistes pagaidām augstākais sasniegums - līdz šim Pasaules kausa kopvērtējuma TOP 10 Priedulēna nav iekļuvusi, pērn viņa palika 13., bet pirms tam - trešajā desmitā.

2016./2017. gada Pasaules kausa kopvērtējums:

Avots: IBSF

Uzvaru Phjončhanas posmā izcīnīja vāciete Žaklīne Lēlinga, kura bija līdere arī pēc pirmā brauciena, turklāt otrajā viņa sasniedza jaunu trases rekordu - 52,75 sekundes, par 0,05 sekundēm labojot pirms tam krievietes Jeļenas Ņikitinas otrajā braucienā uzstādīto rekordu. Krievijas sportiste pēc teicama otrā brauciena no ceturtās vietas pacēlās uz otro, no goda pjedestāla zonas izstumjot kanādieti Elizabeti Vatjē, kurai otrajā braucienā vien 13. rezultāts.

Lai arī Priedulēnai pirmajā braucienā bija piektais labākais starta laiks (5,15 sekundes), viņai neizdevās uzrādīt pietiekami konkurētspējīgu rezultātu. Lelde trasi veica 53,60 sekundēs, kas deva dalītu 13. vietu ar austrieti Janīnu Floku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!