Foto: F64

Seškārtējā valsts čempione "Ventspils" jaunās sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas pirmās kārtas spēlē sestdien ar rezultātu 2:0 (1:0) mājās apspēlēja "Metta"/LU komandu.

Spēles rezultātu jau 14.minūtē atklāja Ģirts Karlsons, kurš izcēlās pēc Eduarda Tīdenberga centrējuma, bet 64.minūtē pats Tīdenbergs panāca 2:0, kad izpildīja lielisku soda sitienu.

Kopumā mačā pārsvars bija "Ventspils" komandai, bet "Metta"/LU nereti atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem.

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā "Metta"/LU divās no četrām spēlēm spēja "Ventspils" komandai atņemt punktus, tomēr tas abas reizes notika savā laukumā.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" līdz pat pēdējām kārtām bija pretendente uz virslīgas zeltu, taču noslēgumā ierindojās trešajā vietā. Tikmēr "Metta"/LU, kas sezonas laikā vairākas reizes pieveica turnīra vadošās komandas, pārspēlēs ar "komanda.lv" pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Olaine"/"Super Nova" nodrošināja palikšanu valsts augstākajā līgā.

Kā pirms sezonas norādīja "Ventspils" galvenais treneris Pols Ešvorts, viņa vadītā koncentrēs domas uz katru maču atsevišķi, mērķus gaidāmajai sezonai nenosaucot, taču viņš uzsvēra, ka sastāvs esot gana spēcīgs, lai cīnītos par čempionu titulu. Angļu speciālists izteicās, ka starpsezonā Kurzemes klubam bijis tikai viens būtisks zaudējums - pussargs Alans Siņeļņikovs, kurš tagad pārstāv "Jelgavas" krāsas. Starpsezonu ventspilnieki papildinājuši ar četriem futbolistiem, turklāt Ešvorts atklāja, ka kluba vadība komplektācijas ziņā izpildījusi visas viņa vēlmes.

Tikmēr "Metta"/LU vienībai iepriekšējā sezona bija veiksmīgākā tās vēsturē - 28 mačos izcīnīti 30 punkti, taču tik un tā nācās ieņemt septīto vietu un piedalīties pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā. Šajā sezonā Rīgas komandā uzsvars būs uz U-21 vecuma spēlētājiem, bet vienības pieredzējušākais spēlētājs ir 35 gadus vecais Gatis Kalniņš, kamēr nākamais pieredzējušākais Kirils Ševeļovs ir deviņus gadus jaunāks.

Pirms šīs sezonas "Metta"/LU sastāvs papildināts ar U-21 izlases spēlētājiem Ņikitu Ivanovu un Vladislavu Fjodorovu. Tāpat piesaistīts Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) U-20 izlases spēlētājs Kabelo Seribu. Tiesa, starpsezonā zaudēti arī pāris līderi - Edgars Vardanjans pārcēlās uz "Spartaku", bet Roberts Uldriķis pievienojās ambiciozajai RFS.

"Metta"/LU sezonas galvenais mērķis ir sekmīgi nostartēt šogad gaidāmajos divos Latvijas kausos, jo tas var dot vietu UEFA Eiropas līgā, kā arī nostabilizēties virslīgas pirmajā pieciniekā.

Turpinājumā sestdien plkst.16 sācies pirmās kārtas centrālais mačs, kurā 2015. gada valsts čempione "Liepāja" uzņem ambiciozo "Riga" vienību.

Jaunā virslīgas sezona tika atklāja piektdien, kad vicečempione "Jelgava" Olainē ar 1:0 pārspēja turnīra debitanti "Babīti"/"Dinamo".

Virslīgas pirmās kārtas izspēle noslēgsies svētdien, kad RFS uzņems pagājušās sezonas Latvijas čempionus Jūrmalas "Spartaku".

Šī sezona Latvijas virslīgā solās būt spraiga, jo cīnīties par vietu trijniekā gatavas uzreiz sešas komandas - pagājušās sezonas čempione Jūrmalas "Spartaks", "Jelgava", "Ventspils", "Liepāja", kā arī ambiciozās valsts galvaspilsētas komandas "Riga" un RFS.

Kā pirmssezonas preses konferencē teica "Latvijas Futbola Virslīga" (LFV) izpilddirektors Olivers Šlēgls, vissvarīgākais futbolā ir godīga spēle un savstarpēja cieņa.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!