Foto: DELFI
"Lattelecom" Rīgas maratona divu dienu programmu arī šogad atklās "Rimi" Bērnu diena, jau tradicionāli piedāvājot skriešanas piedzīvojumu izbaudīt arī pašiem mazākajiem skrējējiem un ģimenēm, informē rīkotāji.

"Lattelecom" Rīgas maratona mājaslapā sākusiess reģistrācija "Rimi" Bērnu dienas skrējieniem. Ņemot vērā lielo interesi citos gados, arī šogad "Rimi" Bērnu dienas reģistrācija tiks pārtraukta, sasniedzot maksimālo 7000 dalībnieku skaita limitu īsajās 300 m un 600 m garajās distancēs. Savukārt 3,6 km garajam "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam ar laika kontroli šogad būs iespējams reģistrēties līdz pat 3000 dalībnieku limita sasniegšanai.

13. maijā "Rimi" Bērnu dienas skrējieni 11. novembra krastmalā sāksies jau plkst. 10.00, aicinot uz kārtīgu izskriešanos un izzinošām aktivitātēm gados jaunos skrējējus līdz 12 gadu vecumam. Šogad skriešanas trases 11. novembra krastmalā tiks iekārtotas vēl centrālāk, bērniem pēc izvēles piedāvājot divas trases – 300 m vai 600 m. Visās skriešanas un paralēli notiekošajās izzinošajās aktivitātēs dalībniekiem būs iespējams iesaistīties visas dienas garumā no plkst. 10.00 – 14.00. Dalība "Rimi" Bērnu dienas skrējienos un aktivitātēs, izņemot Ģimeņu skrējienu, ir bez maksas. Taču dalībnieki tiek aicināti pieteikties laicīgi, jo dalībnieku limits aktivitātēm 11. novembra krastmalā būs 7000 dalībnieku, savukārt Ģimeņu skrējienam 3000 dalībnieku.

Savukārt plkst. 14.00 tiks dots starts "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam – 3,6 km distancei Rīgas centrā ar startu un finišu 11. novembra krastmalā. Dalības maksa par vienu skrējēju ir 4,00-5,00 EUR, atkarībā no pieteikto dalībnieku skaita. Ģimeņu skrējienā aicināti piedalīties visa vecuma bērni bez vecuma ierobežojuma kopā ar ģimeni, radiem vai draugiem. "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienā tiks veikta arī laika kontrole un pēc skrējiena visiem dalībniekiem būs pieejamas ne tikai finišētāju medaļas un somiņas ar spēcinošiem našķiem, bet mājas lapā būs pieejams arī diploms ar rezultātu.

"Rimi" Bērnu dienas tradīcija aizsākās 2013. gadā kā pavisam neliela aktivitāte vecākiem ar bērniem. Šo gadu laikā "Rimi" Bērnu dienas popularitāte ir ievērojami augusi, vislielāko dalībnieku skaitu sasniedzot pērn 2016. gadā, kad uz dažādām skriešanas aktivitātēm, spītējot laika apstākļiem, pulcējās jau vairāk par 8000 dalībnieku. Sagaidāms, ka šogad skriešanas un izzinošo aktivitāšu programma un pasākuma popularitāte tikai augs, ļaujot 13.maijā pasākumā iesaistīties jau kopā 10 000 jauno skrējēju un viņu ģimenēm.

"Rimi" Bērnu dienas visām distancēm iespējams reģistrēties "Lattelecom" Rīgas maratona mājas lapā www.lattelecomrigasmaratons.lv sadaļā "Rimi Bērnu diena". Bērnus pasākumam jāpiesaka pieaugušajiem, kas 13. maijā plāno piedalīties un varēs uzraudzīt bērnu "Rimi" Bērnu dienas skrējienos.

Starta numurus visām mini distancēm, kas norisināsies bez laika kontroles, reģistrēto dalībnieku vecāki un ģimenes locekļi no 20. aprīļa līdz 12. maijam, uzrādot reģistrācijas brīdī saņemto apstiprinājuma vēstuli, varēs izņemt reģistrācijas brīdī izvēlētajā "Rimi" veikalā (Rīgā, Ogrē vai Salaspilī), kā arī "Lattelecom" Rīgas maratona EXPO 12 - 13. maijā. Ģimeņu skrējiena starta numuri būs aprīkoti ar īpašu laiku mērīšanas čipu, tādēļ tos izņemt būs iespējams tikai "Lattelecom" Rīgas maratona EXPO no 12. maija līdz 13. maija plkst. 14.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!