Foto: LETA

Latvijas vadošā biatloniste sieviešu konkurencē Baiba Bendika sestdien izcīnīja 32. vietu Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, kur 2018. gadā norisināsies ziemas olimpiskās spēles, notikušajās Pasaules kausa septītā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Sestdien šaušanā Bendika trāpīja pa visiem 20 mērķiem, šaujot nekļūdīgi, kas viņai no ceturtdien sprintā ieņemtās 56. vietas ļāva iedzīšanā pakāpties uz 32. pozīciju.

Tikmēr par iedzīšanas sacensību uzvarētāju sestdien tika kronēta šosezon lielisku sniegumu demonstrējošā vāciete Laura Dālmeiere, kura šaušanā arī nepieļāva nevienu kļūdu, finišu sasniedzot pēc 27 minūtēm un 58 sekundēm. Bendika no viņas atpalika par trim minūtēm un 33,8 sekundēm.

Otrajā vietā tikmēr ierindojās šaušanā divas kļūdas pieļāvusī somiete Kaisa Mekereinena, kura no pirmās vietas atpalika par vienu minūti un 12,6 sekundēm. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās francūziete Anaisa Beskona, kura ugunslīnijā kļūdījās vienreiz.

Vēl pirms trešās šaušanas Bendika bija ārpus labāko piecdesmitnieka, taču noslēdzošajās divās šaušanās, tāpat kā abās pirmajās, viņa sašāva visus mērķus, kas uzreiz ļāva veikt krietnu kāpumu un noslēgumā pakāpties līdz pat 32. vietai.

Pasaules kausa kopvērtējumā Dālmeiere ir pirmā ar 1023 punktiem, bet viņai ar 911 punktiem seko čehiete Gabriela Koukalova, kura iedzīšanā bija astotā, kamēr trešā ar 873 punktiem ir Mekereinena. Tikmēr Bendika ar 44 punktiem ieņem 67. vietu.

Dālmeiere ceturtdien ar uzvaru sprintā turpināja savu dominanci, jo februārī notikušajā pasaules čempionātā Austrijā viņa izcīnīja piecas zelta medaļas. Vāciete planētas meistarsacīkstēs triumfēja individuālajā distancē, iedzīšanā, masu startā, stafetē un jauktajā stafetē, kamēr sprintā viņa izcīnīja sudraba medaļu.

Bendika tieši iedzīšanā šosezon ir guvusi savus labākos rezultātus, jo Pasaules kausa posmā Rūpoldingā viņa bija 25. vietā, bet pasaules čempionātā Hohfilcenē – 27. pozīcijā.

Vēlāk plkst.13.30 pēc Latvijas laika 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības aizvadīs arī vīrieši, kur Latviju pārstāvēs Andrejs Ratorgujevs, kurš piektdien desmit kilometru sprintā ieņēma 15.vietu, uzvaru guvušajam austrietim Jūlianam Eberhardam zaudējot minūti un 19,9 sekundes.

Kā otrais sacensības sāks amerikānis Loels Beilijs, kurš trasē dosies 40,7 sekundes pēc Eberharda, bet trešais startēs titulētais Martēns Furkads no Francijas, kurš sacīksti sāks vēl pēc 4,7 sekundēm. Furkads piektdien ar trešo vietu sprintā nodrošināja triumfu Pasaules kausa kopvērtējumā, lai gan šosezon vēl jāizvada sešas sacensības.

Furkadam Pasaules kausa kopvērtējumā ir 1068 punkti, otrais ar 708 punktiem ir piektdien 23.vietu ieņēmušais krievs Antons Šipuļins, kamēr 673 punkti ir Simonam Šempam no Vācijas, kurš uz Phjončhanu slimības dēļ nav devies. Furkadu no Šipuļina šķir 360 punkti, kas ir tieši tik cik atlikušajās sešās sacensībās var nopelnīt, tomēr krievu sportistam vairs nav iespēju apsteigt francūzi.

Furkads kļuvis par otro sportistu vēsturē, kurš sešas reizes ieguvis Pasaules kausu, sekojot norvēģu leģendai Ūlem Eināram Bjērndālenam, taču francūzis trofeju ir izcīnījis sešus gadus pēc kārtas, kas nebija pa spēkam Bjerndālenam, kuram garākā sērija bija divas sezonas.

Tikmēr Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā ar 247 punktu atrodas 31. pozīcijā.

Piektdien sprintā startēja arī Ilmārs Bricis un Daumants Lūsa, taču viņi ieņēma attiecīgi 66. un 76. vietu, iedzīšanai nekvalificējoties.

Latvijas vīru komanda šajā posmā sākusi pēdējo cīņu par iekļūšanu Nāciju kausa divdesmitniekā, kas ļaus olimpiskajās spēlēs piedalīties ar pilnu komandu. Pašlaik Latvija atrodas tieši 20. pozīcijā, tikai par četriem punktiem apsteidzot Somiju.

Nesen notikušais pasaules čempionāts Rastorgujevam izvērtās neveiksmīgs, labāko rezultātu uzrādot iedzīšanā, kad viņš guva 37. vietu. Pasaules kausa sacensībās Latvijas izlases līderis šosezon divreiz spējis gūt sesto vietu, bet šogad labākā ir desmitā vieta iedzīšanas sacensībās Rūpoldingā.

Pasaules kausa posms Phjončhanā noslēgsies svētdien ar sacensībām stafetēs.

Ar Pasaules kausa posmu Phjončhanā sākas sezonas noslēdzošais trimestris. Nākamnedēļ būs no Sočiem uz Kontiolahti pārceltais etaps, bet sezona noslēgsies marta vidū ar posmu Holmenkollenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!