Foto: RIA Novosti/Scanpix
Apvienotās Karalistes Pārstāvju palātas Ārlietu komiteja ieteicis valdībai neizskatīt 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra boikotu, ziņo aģentūra TASS.

Kā zināms, nākamais Pasaules kauss risināsies 2018. gada vasarā Krievijā.

Komiteja uzskata, ka Lielbritānijas Iekšlietu ministrijai šis sporta pasākums ir jāizmanto "attiecību uzlabošanai starp Londonu un Maskavu".

"Lielbritānijas Iekšlietu ministrijai šis un citi turnīri būtu jāizmanto attiecību stiprināšanai un uzlabošanai starp Lielbritāniju un Krieviju daudz plašākā mērogā tā vietā, lai ar sporta boikotu atbildētu uz citiem saspringtiem Krievijas–Lielbritānijas attiecību aspektiem," teikts parlamenta ziņojumā.

Komitejas 74 lappuses garajā ziņojumā ieteikta arī sadarbība starp britu policiju un viņu Krievijas kolēģiem, lai "mazinātu nopietnu nekārtību rašanās iespējas". Kā zināms, 2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā Francijā izcēlās ievērojamas nekārtības, kurās bija iesaistīti galvenokārt Krievijas un Anglijas futbola fani.

Britu mediji iepriekš vēstīja, ka Lielbritānijas iekšlietu ministrs Boriss Džonsons pieļāvis iespēju izmantot Pasaules kausa boikotu, lai ietekmētu Krievijas nostāju Sīrijas jautājumā, taču šis boikots attiektos tikai uz oficiālajām personām.

Tāpat Lielbritānijā bažas raisa krievu futbola huligāni - šā gada februārī raidkompānija BBC demonstrēja dokumentālo filmu par Krievijas futbola faniem, kas vēlas britiem atriebties par nekārtībām Marseļā EURO 2016 laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!