Foto: F64

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Meksikā notiekošā Akapulko WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Sacensību otrās kārtas spēlē ar trešo numuru izliktā Ostapenko ar 7-5, 6-4 uzvarēja amerikānieti Medisonu Brenglu, ko šogad reizi jau bija pieveikusi.

Šī mača pirmo sešu geimu laikā neviena no tenisistēm nespēja nosargāt servi, tāpēc aizraujošajā cīņā rezultāts tobrīd bija neizšķirts 3-3. Tomēr pirmā seta turpinājums veiksmīgāks padevās Ostapenko, kura 11.geimā neļāva pretiniecei izmantot breikbumbu, kamēr brīdi vēlāk pati lauza Brenglas servi un triumfēja ar 7-5.

Otrais sets arī aizritēja līdzīgā garā, pirmajos četros geimos katrai tenisistei tiekot pie diviem breikiem. Tomēr pēc tam Latvijas sportistei savu servi izdevās nosargāt, turklāt vēl vienu breiku viņa ieguva sestajā geimā, pēcāk izvirzīdamās vadībā ar 5-2. Ar pirmo piegājienu Ostapenko maču izservēt neizdevās, jo Brengla breiku atspēlēja, tomēr desmitajā geimā Latvijas pārstāve vēlreiz lauza pretinieces servi, kas nozīmēja arī uzvaru šajā duelī.

Šī turnīra ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko devusi 60 WTA vienspēļu ranga punktus, bet nākamajā mačā viņa spēkosies ar sacensību septīto raketi Ļesju Curenko no Ukrainas.

Ostapenko šis ir otrais ceturtdaļfināls šajā sezonā, jo viņa sezonas sākumā tika līdz pusfinālam šādas pašas raudzes turnīrā Oklendā.

Latvijas tenisiste turnīru iesāka otrdien, kad ar 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Melnkalnes sportisti Danku Koviniču, kura pašlaik ir planētas 77.rakete, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju WTA turnīros. Tikmēr WTA ranga 92.pozīcijā esošā Brengla pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-2 bija labāka pār vācieti Anniku Beku, kura rangā atrodas 61.pozīcijā.

Latvijas tenisiste pirmdien piedzīvoja pamatīgu kritienu WTA pasaules rangā, kurā viņai dzēsās pirms gada Dohas "Premier" sērijas turnīrā izcīnītie 585 ranga punkti. Ostapenko līdz ar to no 34.vietas noslīdēja uz 71.pozīciju. Tiesa, Akapulko turnīra izlozē tika ņemts vērā vēl iepriekšējās nedēļas rangs, kurā Latvijas pārstāve atradās pietiekoši augstu, lai turnīrā tiktu starp izliktajām tenisistēm, tāpēc viņai ir piešķirts trešais numurs.

Ostapenko ar Brenglu līdz šim bija tikusies reizi, kad šī gada pirmajā turnīrā, kas notika Jaunzēlandes pilsētā Oklendā, uzvarēja pretinieci ar rezultātu 7-5, 6-3.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko cieta neveiksmi Dubaijas turnīra pirmajā kārtā un tādējādi nespēja nosargāt jau minētos pērn līdzīgā turnīrā Dohā izcīnītos 585 WTA ranga punktus, kurus viņa nopelnīja aizkļūstot līdz sacensību finālam. Tomēr veiksmīga snieguma gadījumā Ostapenko WTA rangā var sākt augšupeju, jo nākamie lielie punkti viņai jāaizstāv vien aprīļa sākumā, kad viņa pirms gada sasniedza pusfinālu Katovices WTA "International" turnīrā.

Pēc pērnā gada neveiksmīgās izskaņas, kad tika ciestas sešas neveiksmes pēc kārtas, šī gada pirmajos divos turnīros Latvijas tenisiste kopā aizvadīja septiņus mačus un sasniedza jaunu karjeras rekordu rangā. Tomēr pirms šīs nedēļas viņa WTA turnīros atkal bija cietusi trīs neveiksmes pēc kārtas. Tāpat mēneša sākumā Ostapenko palīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausā, uzvarot divos no trijiem vienspēļu mačiem.

Brengla pagājušo gadu noslēdza ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, bet pēdējos deviņos turnīros kopā uzvarēja vien divos mačos, tomēr šo gadu iesāka ar sensāciju - Oklendas turnīra otrajā kārtā ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-4 pieveica tā brīža pasaules otro raketi Serēnu Viljamsu. Jau dienu vēlāk Brengla zaudēja Ostapenko, bet pēc tam cieta vēl divas neveiksmes pēc kārtas, neveiksmju sēriju pārtraucot vien pirms divām nedēļām, kad Dohas turnīrā pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas, pēc tam zaudējot pamatturnīra pirmajā mačā.

Šīs nedēļas turnīrs bija vien otrais šogad, kurā Brengla tika pie panākumiem pamatsacensībās. Pērn Brenglai sekmīgākais bija tieši gada sākums, bet šogad lielāko daļu punktu neizdodas aizstāvēt, tāpēc pašlaik amerikāniete rangā ir tieši par 20 pozīcijām zemāk nekā gada sākumā, kad pirmoreiz tikās ar Ostapenko. Tiesa, Latvijas tenisiste ir 27 vietas zemāk.

2015.gada vasarā Brengla WTA rangā pakāpās līdz 35.vietai, bet augstākajā līmenī viņa ir bez turnīru uzvarām. Akapulko turnīrā viņa spēlē ceturto reizi karjerā, tomēr vienīgi šoreiz izdevies tikt pie pirmās pamatsacensību uzvaras.

Ostapenko trešdien pāris stundu pēc dueļa ar Brenglu bija iecerēts uzsākt arī Akapulko turnīra dubultspēļu sacensības, spēlējot pārī ar vācieti Jūliju Gērgesu. Tiesa, vācietes veselības likstu dēļ duelis ar kanādieti Eižēniju Bušāru un Kirstenu Flipkensu no Beļģijas nenotiks. Pēc sekmīgiem iepriekšējiem turnīriem WTA dubultspēļu rangā šobrīd Ostapenko atrodas jau 55.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!