Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas skeletonists Martins Dukurs svētdien Kēnigszē trasē, Vācijā, kļuva par pieckārtējo pasaules čempionu.

Jau vēstīts, ka pēc pirmajiem diviem braucieniem Martina Dukura pārsvars pār tuvāko sekotāju bija 0,76 sekundes. Trešajā braucienā Martins Dukurs uzrādīja ceturto ātrāko rezultātu, kas ļāva krievam Ņikitam Tregubovam pietuvoties līdz 0,57 sekundēm. Tikmēr uz trešo vietu pakāpās cits krievs Aleksandrs Tretjakovs (+0,71), bet nākamajās trīs vietās bija vācieši.

Tomass Dukurs trešo braucienu aizvadīja ļoti vāji, sasniedzot 21. rezultātu, kas viņam lika kopvērtējumā zaudēt vienu vietu un noslīdēt uz devīto pozīciju.

Ceturtajā braucienā Martinam Dukuram atkal neizdevās nostartēt tik labi kā piektdien, tomēr viņš prata pārsvaru noturēt un ar rezultātu 3:23,48 minūtes izcīnīt savu piekto čempiona titulu. Uz otro vietu pēc lieliska ceturtā brauciena pakāpās vācietis Aksels Jungs, kurš čempionam zaudēja 0,37 sekundes. Trešajā vietā sacensības noslēdza krievs Tregubovs (+0,54).

Savukārt Tomass Dukurs arī ceturtajā braucienā nespēja tikt galā ar savām kamanām, aizvadot vēl vienu sliktu braucienu. Viņš noslīdēja uz 12. pozīciju, savam brālim zaudējot 3,75 sekundes.

Šī Martinam Dukuram bija piektā uzvara pasaules čempionātos. Pirms tam par pasaules čempionu viņš kļuva 2011., 2012., 2015. un 2016. gadā, bet 2013. gadā latvietis ieguva sudraba godalgu.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no šīm sacensībām, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!