Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna pasaules čempionātā pēc diviem braucieniem atrodas septītajā vietā, ko izcīnīja pēc pirmā brauciena; – otrais laika apstākļu dēļ tika atcelts.

Otro braucienu veica 16 sportistes, iekams sacensību rīkotāji spēcīgā sniega dēļ nolēma sacīkstes apturēt un rezultātus anulēt.

Līdere pēc pirmā brauciena ir Pasaules kausa kopvērtējuma līdere, Vācijas sportiste Žaklīna Lelinga, kura pirmo braucienu veica 52,02 sekundēs. Tikmēr Priedulēna no viņas atpaliek 0,42 sekundes.

Otrajā vietā pēc pirmā brauciena ir vēl viena vāciete Tīna Hermana, kura tautietei zaudē 0,06 sekundes, bet trešā ir kanādiete Elizabete Vatčje, līderei zaudējot 0,25 sekundes.

Priedulēna no pirmā trijnieka atpaliek par 0,16 sekundēm, bet septīto pozīciju viņa dala ar Vācijas skeletonisti Annu Fernštati.

Latvijas skeletoniste pēc veiksmīgās pagājušās sezonas šosezon vēl nav bijusi tik tuvu goda pjedestālam kā iepriekš. Šosezon labākie rezultāti ir piektā vieta Altenbergā un janvāra beigās Kēnigszē notikušajās sacensībās. Priedulēna Pasaules kausa kopvērtējumā atrodas sestajā vietā.

Kā ziņojām, piektdien pirmie divi braucieni aizvadīti veikti arī vīriešu skeletonā. Pārliecinošu pirmo vietu ieņem iepriekšējo divu gadu pasaules čempions Martins Dukurs, kurš summā par iespaidīgām 0,76 sekundēm apsteidz krievu Ņikitu Tregubovu, kamēr trešais šobrīd ir otro braucienu sekmīgi aizvadījušais vācietis Aksels Jungks, kurš latvietim zaudē 0,86 sekundes. Tomass Dukurs ieņem astoto vietu.

Izšķirošie divi braucieni vīriešu konkurencē notiks svētdien.

Pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīts vēl noslēdzošais Pasaules kausa posms, kad marta vidū bobslejisti un skeletonisti sacensību atmosfērā Dienvidkorejā iemēģinās nākamo ziemas olimpisko spēļu mājvietas Phjončhanas trasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!