Foto: F64
"SynotTip" futbola virslīgas komanda "Metta"/"Latvijas Universitāte" trešdien "Latvijas Futbola virslīgas" rīkotā Ziemas kausa noslēdzošajā spēlē ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas "Infonet".

Vārtus "studentu" labā guva pieredzējušais uzbrucējs Gatis Kalniņš un pussargs Ingars Sarmis Stuglis.

Turnīrā jau pagājušajā nedēļā triumfēja RFS komanda, kas piecos mačos guva piecas uzvaras. Otro vietu ieņēma Lietuvas komanda Marijampoles "Sūduva", kas trijos mačos tika pie divām uzvarām un viena neizšķirta, bet "Liepājas" komanda bija viena no divām, kas sešās Ziemas kausa nedēļās aizvadīja sešas spēles, šajā laikā tiekot pie četrām uzvarām, viena neizšķirta un reizi zaudējot.

Vēl no Latvijas komandām "Ventspils" trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras un cieta vienu zaudējumu, ieņemot piekto vietu, bet Kurzemes komandai ar trim uzvarām, vienu neizšķirtu un trim zaudējumiem septiņās cīņās sekoja "Metta"/LU. Valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" četros dueļos uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm, ieņemot septīto pozīciju, bet jūrmalniekiem sekoja vicečempione "Jelgava", kas piecās cīņās tika pie diviem panākumiem, viena neizšķirta un diviem zaudējumiem. "Riga" ar vienu uzvaru, vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu trīs mačos ieņēma devīto vietu, bet pirmās līgas komanda "Daugavpils" un "Babīte"/"Dinamo" (pērnās sezonas pirmās līgas čempione "Babīte") cieta zaudējumus attiecīgi divās un četrās aizvadītajās cīņās.

Kā zināms, šogad Ziemas kauss netika aizvadīts pēc tradicionāla izspēles formāta, kas iekļauj apakšgrupu cīņas un finālspēles. Šīs reizes izspēles sistēma paredzēja, ka klubi aizvada dažādu spēļu skaitu un kopvērtējuma labākās vienības tiek noteiktas pēc uzvarēto spēļu procentuālā skaita.

Turnīru gan skāra arī vairāki spēļu sarunāšanas skandāli. Pirmais tika piedzīvots pēc aizdomīga virslīgas debitantes "Babītes"/"Dinamo" mača ar "Sūduva", bet pagājušajā nedēļā, visticamāk, sarunāta bija cīņa, kurā "Metta"/"Latvijas Universitāte" apspēlēja pagājušās sezonas Lietuvas pirmās līgas čempioni Kazlu Rūdas "Šilas". Pēc notikušā "Šilas" vienība tika izslēgta no sacensībām, kā arī tika atceltas divas "Babītes"/"Dinamo" spēles.

Ziemas kausā, kas komandām kalpoja kā pirmssezonas sagatavošanās turnīrs, bez astoņām Latvijas virslīgas komandām šogad piedalījās arī pa trim vienībām no Lietuvas un Igaunijas. Ziemas kausa mērķis ir klubiem nodrošināt kvalitatīvas pirmssezonas sagatavošanās spēles, taču ņemot vērā, ka jau sezonas ietvaros virslīgas komandas aizvada vismaz četras savstarpējās spēles (papildus skaitot Latvijas kausa mačus), pēc pašmāju klubu pārstāvju iniciatīvas piektajā jeb jubilejas turnīrā uzaicinājumu startēt saņēma vairākas vadošās Igaunijas un Lietuvas futbola vienības, kas ievērojami mainīja arī Ziemas kausa norises formātu.

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja Jūrmalas "Spartaks" komanda, par čempioni kļūstot pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", nākamos divus gadus turnīrā triumfēja Rīgas "Skonto", bet pērn februārī par Ziemas kausa čempioniem tika kronēti "Liepājas" futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!