Foto: AFP/Scanpix

Ar asarām acīm un emocionālu uzrunu no līdzjutējiem atvadījies pazīstamais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājs Demarkuss Kazinss, kuru nedēļas nogalē Zvaigžņu spēles laikā Sakramento "Kings" aizmainīja uz Ņūorleānas "Pelicans".

Šajā sezonā centra pozīcijas spēlētājs Kazinss demonstrē fantastisku sniegumu, vidēji spēlē gūstot 27,8 punktus, izcīnot 10,6 atlēkušās bumbas, izdarot 4,8 rezultatīvas piespēles un bloķējot 1,3 pretinieku metienus. Tajā pašā laikā viņš ir diezgan skandaloza personība, kurš laukumā bieži tiek pie tehniskajām piezīmēm.

Kazinsa darījumā "Kings" aizmainīja arī izraēlieti Omri Kaspi, bet pretī saņems aizsargus Badiju Hīldu, Tairīku Evansu un Lengstonu Geloveju, kā arī 2017. gada NBA drafta pirmās un otrās kārtas izvēles.

Pēc Zvaigžņu spēles, kas notika basketbolista jaunajā mājvietā Ņōrleānā, Kazinss atgriezās Sakramento, kur emocionāli atvadījās no nelielas fanu grupas. Ar grūtībām valdot asaras, Kazinss atzina, ka "vienmēr ir mīlējis un mīlēs" Sakramento. "Lai gan esmu prom, nekas nemainīsies. Man pietrūks katrs no jums, katra ģimene šajā pilsētā man ir svarīga."

2010. gadā NBA draftā "Kings" izvēlējās Kazinsu ar piekto numuru. Savas līdzšinējās NBA karjeras visas nepilnas septiņas sezonas Kazinss aizvadīja Sakramento, kļūstot par komandas līderi.

An emotional goodbye from Boogie to Sacramento 😕😢 (via @carmichaeldave)

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on Feb 20, 2017 at 10:09pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!