Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņūorleānas "Pelicans" pirmdien oficiāli apstiprināja, ka maiņas darījumā ar Sakramento "Kings" komandu ir ieguvusi rezultatīvo centru Demarkusu Kazinsu.

Kopā ar Kazinsu uz "Pelicans" komandu devies arī uzbrucējs Omri Kaspi, bet kā kompensāciju "Kings" ieguvusi aizsargus Badiju Hīldu, Tairiku Evansu un Lengstonu Geloveju, kā arī divas izvēles iespējas nākamajā NBA draftā.

Svētdien Ņūorleānā norisinājās NBA Visu zvaigžņu spēle, kurā Kazinss laukumā pavadīja divas minūtes, kas pastiprināja runas par viņa aizmainīšanu.

Kazinss šosezon vidēji mačā guvis 27,8 punktus, kas ir ceturtais labākais rādītājs līgā, un izcīnījis 10,7 atlēkušās bumbas, taču viņš ir viens no nedisciplinētākajiem basketbolistiem līgā. Šosezon viņš saņēmis jau 17 tehniskās piezīmes, kas ir lielākais rādītājs NBA.

"Mēs esam sajūsmināti sagaidot Demarkusu Kazinsu un Omri Kaspi "Pelicans" ģimenē. Šis ir aizraujošs brīdis mūsu komandas līdzjutējiem, jo mēs turpinām savu ceļu pretī ilgtermiņa panākumiem," paziņojis Ņūorleānas kluba ģenerālmenedžeris Dells Dempss.

"Kings" Kazinsu izraudzījās 2010.gada jauno spēlētāju draftā ar piekto numuru. Savu līdzšinējo karjeru viņš aizvadījis tikai Sakramento komandā.

"Kings" ar 24 uzvarām 57 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Pelicans" ar 23 panākumiem 57 mačos ir 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!