Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien pasaules čempionātā biatlonā 20 kilometru individuālajā distancē atkal šaušanās pieļāva daudz kļūdas, bet par zelta medaļas ieguvēju negaidīti kļuva amerikānis Lovels Beilijs.

Rastorgujevs šajās sacensībās ierindojās 56. vietā, četrās šaušanās pieļaujot sešas kļūdas. Sacensību uzvarētājam latvietis piekāpās piecas minūtes un 53 sekundes. Rastorgujevs kļūdījās jau pirmajā šāvienā un pirmo "ugunslīniju" pabeidza ar vienu kļūdu un 39. vietu. Otrajā šaušanā viņam vēl divas kļūdas, noslīdot uz 62. vietu, bet trešajā šaušanā viņš bija precīzs visos mērķos, kas ļāva pakāpties uz 38. vietu. Noslēdzošajā šaušanā Rastorgujevs kļūdījās trīs reizes, atgriežoties 62. vietā, bet līdz finišam viņš spēja pakāpties par sešām vietām.

Cits Latvijas biatlonists Daumants Lūsa ierindojās 75. vietā. Viņš teicami veica pirmo šaušanu, ierindojoties tobrīd 24. vietā, bet divas kļūdas otrajā šaušanā viņu atmeta uz 80. vietu. Sacensību turpinājumā viņam bija vēl viens neprecīzs šāviens, bet finišā Lūsa ieslēpoja 75. vietā (+7:55,4).

Trešais Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks ar sešām kļūdām šaušanās palika 93. vietā, uzvarētājam zaudējot vairāk nekā 11 minūtes. Finišu sasniedza 100 biatlonisti.

Par pasaules čempionu kļuvušais Beilijs sagādāja pirmo zelta medaļu ASV pasaules čempionātu vēsturē. Beilijs 20 kilometru distanci veica bez kļūdām šaušanās, finišējot 48 minūtēs un 7,4 sekundēs. Viņš tikai par 3,3 sekundēm apsteidza Ondržeju Moravecu no Čehijas, kurš arī šāva bez kļūdām. Bronzas medaļa pienācās francūzim Martēnam Furkādam, viņš divas reizes pieļāva kļūdas "ugunslīnijās".

35 gadus vecā Beilija uzvara ir liels pārsteigums, jo līdz šim viņš Pasaules kausa posmos bija kāpis uz pjedestāla, bet uzvaru nebija izcīnījis. Šis pasaules čempionāts arī līdz šim viņam bija veiksmīgs, jo viņš 10 kilometru sprintā bija ceturtajā vietā, bet iedzīšanā finišēja sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!