Foto: F64

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā apsteigusi savu tautieti Anastasiju Sevastovu, kļūstot par valsts pirmo raketi.

Ostapenko WTA rangā pakāpās uz 34. pozīciju, kamēr Sevastova piedzīvoja vienas pozīcijas kritumu un noslīdēja uz 35. vietu. Nākamajā nedēļā abas sportistes vēlreiz apmainīsies ar pozīcijām, jo Ostapenko neaizstāvēs pagājušajā sezonā iegūtos ranga punktus Taivānas turnīrā.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča pēc trīs pozīciju kāpuma ierindojas 304. vietā, bet Laura Gulbe ieņem 1139. vietu.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pirmdien Ernests Gulbis zaudēja 12 vietas un noslīdēja uz 166. pozīciju. Jau vēstīts, ka Gulbis aizvadītajā nedēļas nogalē nepārvarēja Roterdamas ATP sērijas turnīra kvalifikāciju, nenosargājot pagājušajā gadā iegūtos ranga punktus. Tas Latvijas vīriešu tenisa līderim bija pirmais turnīrs kopš aizvadītā gada jūlija.

Savukārt Miķelis Lībietis ieņem 381. vietu, Mārtiņš Podžus ierindojas 827. pozīcijā, Krišjānis Stabiņš atrodas 947. vietā, bet ārpus pirmā tūkstoša atrodas Rūdolfs Mednis (1544. vieta), Jānis Podžus (1635.), Artūrs Lazdiņš (1651.) un Rihards Emuliņš (1657.)

Sieviešu un vīriešu rangu līderpozīcijās izmaiņas nav notikušas. WTA ranga līdere ir Serēna Viljamsa, kurai seko Angelika Kerbere, Karolīna Pliškova, Simona Halepa, Dominika Cibuļkova un Agņeška Radvaņska. Vīriešu konkurencē līderis joprojām ir Endijs Marejs, aiz kura atrodas Novāks Džokovičs, Stens Vavrinka, Milošs Raoničs, Kei Nišikori un Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!