Foto: LETA

Latvijas biatlonisti ceturtdien Hohfilcenē, Austrijā, pēc Žannas Juškānes neveiksmēm šaušanā palika pēdējā 25.vietā pasaules čempionātā 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē, kurā triumfēja Vācijas kvartets.

Stafeti salīdzinoši veiksmīgi sāka Baiba Bendika, šaušanā izmantojot tikai vienu rezerves patronu un savu posmu noslēdzot 17.vietā, taču pēc tam Juškāne savā pirmajā šaušanā nopelnīja trīs soda apļus, bet Latvija noslīdēja uz pēdējo vietu, pēc otrā posma no tuvākajiem konkurentiem lietuviešiem atpaliekot gandrīz par minūti.

Trešajā posmā Andrejs Rastorgujevs šaušanā izmantoja četras rezerves patronas, atstarpi līdz Lietuvai samazinot līdz 13 sekundēm, taču pēc Rastorgujeva otrās šaušanas Latvija tika apsteigta par apli un noņemta no trases, līdz ar to Ilmārs Bricis pie teikšanas nemaz netika.

Tikmēr Vācijas komanda, kurā startēja Vanesa Hinca, Laura Dālmeijere, Arnds Peifers un Simons Šemps, finišu sasniedza pēc stundas, deviņām minūtēm un 6,4 sekundēm.

Vāciešus vadībā izvirzīja Dālmeijere, taču pēc otrā posma no viņiem tikai par 0,8 sekundēm atpalika Francija. Taču trešajā posmā francūži nopelnīja vienu soda apli, kas ļāva Vācijai atrauties.

Finišā Vācijas izlases biatlonists Šemps par 2,2 sekundēm apsteidza Franciju, kurai pēdējo posmu veica titulētais Martēns Furkads, kamēr vēl par sekundi atpalika Krievija, kura uz trešo vietu pacēlās pēdējā stafetes etapā, kuru veica Antons Šipuļins.

Līdz pasaules čempionātam šosezon vienīgās sacensības jauktajā stafetē bija notikušas Pasaules kausa pirmajā posmā Estešundā. Latvijas kvartets tajās nepiedalījās, bet jauktajā pāru stafetē Bendika duetā ar Daumantu Lūsu izcīnīja 12.vietu.

Piektdien dāmas sacentīsies 7,5 kilometru sprinta distancē, bet sestdien notiks 10 kilometru sprints vīriem. Svētdien norisināsies iedzīšana, bet nākamnedēļ biatlonisti sacentīsies individuālajās distancēs, stafetēs un masu startā.

Labākos rezultātus šosezon uzrādījis pēdējo gadu Latvijas izlases pārliecinošs līderis Rastorgujevs, kurš četrās Pasaules kausa sacensībās ierindojies labāko desmitniekā, bet Eiropas čempionātā, nestartējot planētas spēcīgākajiem biatlonistiem, viņš izcīnīja bronzas medaļu iedzīšanā, bet bija ceturtais sprintā.

Tikmēr 46 gadus vecajam Bricim, kurš karjerai pielika punktu 2012.gadā, bet pērn atgriezās, šosezon augstākā vieta Pasaules kausa individuālajās sacensībās ir 44.pozīcija sprintā Rūpoldingas posmā. Savukārt Bendikai šosezon augstākā vieta Pasaules kausa sacensībās ir 25.pozīcija, kas tika izcīnīta turpat Rūpoldingā iedzīšanā, bet Juškāne šosezon piedalījusies tikai IBU kausa posmos.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts Hohfilcenē notika 2005.gadā, kad bronzu desmit kilometru sprinta distancē izcīnīja Bricis. Kopš tā laika neviens Latvijas biatlonists pasaules meistarsacīkstēs uz goda pjedestāla nav kāpis.

Pēc planētas meistarsacīkstēm sāksies Pasaules kausa noslēdzošais trimestris, kurā biatlonisti vispirms dosies uz 2018.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, pēc tam būs no Sočiem uz Kontiolahti pārceltais etaps, bet sezona noslēgsies marta vidū ar posmu Holmenkollenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!