Foto: AFP/Scanpix
Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks svētdien izcīnīja augsto desmito vietu Vācijas pilsētā Drēzdenē notiekošā Pasaules kausa piektā posma sacensībās 500 metru distancē.

Zvejnieks piektdien izcīnīja vietu ceturtdaļfinālā, kur svētdien savā skrējienā palika trešais, bet finālā iekļuva katra slidojuma divi ātrākie šorttrekisti.

Latvietim, lai iekļūtu pusfinālā, bija jāslido par 0,149 sekundēm ātrāk.

Šajā pašā distancē Jēkabs Saulītis gandarījuma priekšskrējienos savā slidojumā palika trešais, sacensības neturpinot.

Zvejnieks ar savu rezultātu ieņēma desmito vietu, bet Saulītis bija 43. pozīcijā.

Tikmēr 15 gadus vecais Roberts Krūzbergs svētdien bija ātrākais 1500 metru otrās distances gandarījuma priekšskrējienā, iekļūstot nākamajā posmā. Gandarījuma pusfinālā latvietis palika sestais, bet pusfinālā vietu nodrošināja tikai slidojuma ātrākais sportists.

Šajā pašā distancē Kārlis Krūzbergs savā gandarījuma priekšskrējienā bija ceturtais, nākamajam posmam nekvalificējoties.

R.Krūzbergs šajā distancē izcīnīja 32. vietu, bet K.Krūzbergs bija 39. pozīcijā.

Piektdien Zvejnieks, Saulītis un brāļi Krūzbergi piedalījās 5000 metru stafetē, kur savā slidojumā ar sešām minūtēm un 59,849 sekundēm laboja Latvijas rekordu, bet palika trešajā vietā. No otrās vietas, kas nodrošinātu vietu pusfinālā, latvieši atpalika 10,532 sekundes.

Pusfinālā iekļuva katra priekšskrējiena divas ātrākās komandas, bet Latvija šīs sacensības noslēdza 12. vietā 19 komandu konkurencē.

Zīmīgi, ka šī bija pirmā reize Latvijas šorttreka 20 gadu pastāvēšanas laikā, kad Latvija izveidojusi savu vīriešu stafešu komandu. Šodien izcīnītā 12. vieta ir vērā ņemama ar to, ka trīs no četriem stafetes komandas dalībniekiem joprojām ir juniori un jaunākajam R.Krūzbergam ir tikai 15 gadi.

Katrā no Pasaules kausa posmiem risinās sacensības četrās individuālajās distancēs – ierastajos 500, 1000 un 1500 metros, kā arī vienā no šīm distancēm notiek vēl otras sacensības. Katrs no sportistiem sacenšas divās distancēs.

Drēzdenē notiekošajās sacensībās startē 240 dalībnieki no 30 valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits šorttreka Pasaules kausa posmu vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!