Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns ceturtdien trešo reizi savā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjerā uzsāka spēli pamatsastāvā un nospēlēja ilgāko laiku starp visiem Sanantonio "Spurs" basketbolistiem, palīdzot vienībai mājās ar 102:86 (24:21, 24:32, 31:20, 23:13) uzveikt Filadelfijas "76ers".

Latvietis sasniedza vairākus savas NBA karjeras rekordus, palīdzot Rietumu konferences vicelīderei tikt pie drošas uzvaras, kas gan tika nostiprināta vien noslēdzošajā periodā.

Tikmēr "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs atkārtoja NBA rekordu izcīnītajās uzvarās ar vienu komandu. Pieredzējušais speciālists tika jau pie 1127.panākuma ar Sanantonio vienību un nākamajā duelī varēs pārspēt rekordu, kas līdz šim piederēja Džerijam Sloanam.

Bertāns nospēlēja 30 minūtes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, sametot 12 punktus. Latvietis realizēja trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un tikai divus no astoņiem tālmetieniem. Viņš izcēlās arī ar sešām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām piespēlēm, divām kļūdām un divām piezīmēm. Laikā kamēr Bertāns spēlēja, "Spurs" iemeta par 19 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs mačā.

Šī bija trešā spēle Bertāna NBA karjerā, ko viņš sāka "Spurs" pamatsastāvā, un otrā pēdējo trīs cīņu laikā. Šī ne tuvu nebija viņa rezultatīvākā spēle, bet pirmā, kurā Bertāns veica vismaz desmit metienus un vairāk nekā septiņus tālmetienus. Viņš arī atkārtoja karjeras rekordu izcīnītajās bumbās zem groziem. Līdz šim Bertāns bija divos mačos, ieskaitot arī iepriekšējā, laukumā pavadījis pa 23 minūtēm. Trijās no pēdējām četrām spēlēm viņš laukumā bijis vismaz 20 minūtes.

Tāpat iespaidīgs ir fakts, ka pēdējās divās spēlēs Bertāna kopējais +/- rādītājs ir +39.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Kavai Lenards, 13 punktus iemeta Deveins Dedmons, bet pa 12 punktiem kopā ar Bertānu sameta arī Denijs Grīns, Deivids Lī un Petijs Milss.

"Spurs" komandai joprojām nevar palīdzēt Po Gasols, turklāt šoreiz duelī nepiedalījās arī Lemarkuss Oldridžs.

Tikmēr "76ers" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem un desmit bumbām zem groziem bija turks Ersans Iljasova, kamēr 14 punktus iemeta horvāts Dario Šaričs. Šai vienībai atkal nevarēja palīdzēt talantīgais Žoels Embīds, kurš ir galvenais pretendents uz sezonas labākā debitanta balvu, bet pagājušā gada NBA draftā ar pirmo numuru izvēlētais Bens Simonss savu debiju pasaules spēcīgākajā līgā pagaidām vēl nav piedzīvojis.

Spēlējot ar sabalansētu sastāvu, "Spurs" komandai bija 15 pārtvertas bumbas un pretinieki tika piespiesti veikt 23 kļūdas, kas abi mājiniekiem bija sezonas augstākie rādītāji. "Spurs" guva divpadsmito uzvaru pēc kārtas savā laukumā un "76ers" pārspēja jau vienpadsmito reizi pēc kārtas.

Mača otrajā ceturtdaļā "Spurs" nenoturēja astoņu punktu vadību, kad pēc 14:2 izrāviena viesi izvirzījās vadībā ar 44:40 un puslaika beigās bija priekšā ar 53:48. Vadību ar 62:61 "Spurs" atguva vien trešās ceturtdaļas septītajā minūtē, tomēr turpinājumā spēle tika novesta līdz uzvarai, otrajā puslaikā "76ers" vienībai ļaujot iemest vien 33 punktus.

Sestdien "Spurs" savā laukumā uzņems Denveras "Nuggets" komandu, bet pēc tam astoņas spēles pēc kārtas aizvadīs izbraukumā. Jau nākamajā svētdienā risināsies Latvijas līdzjutēju ilgi gaidītais duelis, kurā "Spurs" viesosies pie Kristapa Porziņģa pārstāvētās Ņujorkas "Knicks" komandas.

Grega Popoviča vadītā "Spurs" ar 38 panākumiem 49 mačos joprojām atrodas stabilā Rietumu konferences otrajā pozīcijā, par četru zaudējumu tiesu atpaliekot no pērnās sezonas līgas finālistes Goldensteitas "Warriors".

Savukārt "76ers", kaut iepriekšējās 17 spēlēs iekrāja desmit uzvaras, ar 18 panākumiem joprojām ir Austrumu konferences priekšpēdējā, 14.pozīcijā.

Tikmēr "Knicks" ar 22 uzvarām 51 cīņā joprojām ir 11.vietā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!